Colectarea selectivă duală, obligatorie din 7 mai!


În municipiul Satu Mare colectarea selectivă duală a deşeurilor menajere devine obligatorie începând de luni, 7 mai. Colectarea selectivă va fi realizată pentru fracţiunile uscată şi umedă, iar sătmărenii domiciliaţi la casă vor primi gratuit sacii menajeri pentru deleurile uscate. Precizări referitoare la aceste aspecte au fost făcute de primarul Iuliu Ilyes în cadrul conferinţei de presă organizate miercuri, 2 mai.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, pentru ca sistemul de colectare selectivă duală a deşeurilor să funcţioneze fără probleme, de la începutul anului au înfiinţate deja în toate cartierele municipiului punctele de colectare a deşeurilor. Este vorba despre 210 puncte gospodăreşti, prevăzute în total cu 923 containere. Fiecare punct gospodăresc este prevăzut cu câte trei containere, din care două pentru fracţiunea uscată, iar unul pentru fracţiunea umedă. Containerele au fost deja inscripţionate, astfel că sătmărenii domiciliaţi la bloc vor trebui să colecteze separat deşeurile umede şi cele uscate, pe care ulterior le vor depune separat îm containerele inscripţionate.

În scopul depozitării deşeurilor din fracţiunea uscată, sătmărenilor domiciliaţi la casă, operatorul oficial de salubrizare, SC Florisal SA, le va pune la dispoziţie lunar, în mod gratuit, câte un sac de culoare galbenă cu o capacitate de 90 litri, pentru fiecare membru al familiei. Aceste deşeuri vor fi ridicate la un interval de două săptămâni, în timp ce deşeurile din fracţiunea umedă vor fi ridicate săptămânal.

Până acum, operatorul de salubrizare a adus deja la Satu Mare jumătate din cei 50.000 de saci menajeri pentru sătmărenii cu domiciliul la casă. Totodată, împreună cu Primăria, a început o campanie de informare a cetăţenilor, în acest scop fiind deja distribuite 12.500 pliante din cele 50.000 comandate, din care o bună parte au fost tipărite în limba maghiară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.