Tâlharul de la benzinării a fost reţinut de poliţişti

Poliţiştii sătmăreni au identificat şi reţinut suspectul în cazul a trei tâlhării comise în perioada octombrie 2011 – martie a.c., în incinta a două benzinării şi a unui magazin alimentar din municipiu. Tânărul de 25 de ani, din Gelu, a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, ulterior magistraţii emiţând pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Suspectul a fost depistat în cursul nopţii de 29/30 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, pe Strada Careiului din municipiul Satu Mare. Un echipaj de siguranţă publică ce patrula în zonă l-a legitimat şi percheziţionat pe tânărul de 25 de ani, care s-a dovedit ulterior a fi principalul suspect în cazul celor trei tâlhării comise sub ameninţarea unui cuţit. Asupra tânărului, identificat în persoana lui Nicolae B., de 25 de ani, din Gelu, poliţiştii au găsit la percheziţie mănuşi de culoare neagră, un fular şi un cuţit, astfel încât pentru elucidarea suspiciunilor ridicate de prezenţa acestor obiecte asupra sa, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Satu Mare, unde cercetările au fost continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale.

În urma probelor administrate în cauză, în sarcina tânărului s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de tâlhărie, în incinta a două benzinării, amplasate pe Strada Muncitorilor şi Careiului, precum şi într-un magazin alimentar de pe Strada Lucian Blaga.

Suspectul a comis infracţiunile folosind acelaşi mod de operare: pătrundea în incintă pe timp de noapte, având faţa acoperită şi sub ameninţarea unui cuţit, solicita angajaţilor sumele de bani provenite din încasări după care părăsea în fugă locul faptei, având banii furaţi asupra sa. În acest mod a reuşit să sustragă suma de 9.840 lei, prejudiciul nefiind recuperat.
Luni, 30 aprilie, poliţiştii l-au prezentat pe suspect Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.