Containerele din cartiere, inscripţionate pentru colectarea selectivă duală


Containerele amplasate în punctele gospodăreşti din cartierele municipiului Satu Mare au fost inscripţionate adecvat în vederea începerii colectării selective a deşeurilor menajere. Fiecare punct gospodăresc este prevăzut cu câte 3 containere, din care două, aşa cum rezultă din inscripţionări, sunt destinate colectării deşeurilor din fracţiunea uscată, iar unul celor din fracţiunea umedă.

La mijlocul lunii aprilie, cu prilejul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes a precizat că, întrucât de la începutul anului au fost înfiinţate punctele de colectare a deşeurilor în toate cartierele municipiului, există dotările cu containere speciale şi au fost achiziţionate autovehicolele speciale pentru manevrarea acestor containere, se impune urgentarea începerii acţiunii propriu zise de colectatare selectivă duală a deşeurilor de către populaţie. Totodată, edilul şef a precizat că la depozitul regional de deşeuri menajere de la Doba a fost deja pusă în funcţiune instalaţia de preselectare pentru deşeurile uscate, astfel că sunt îndeplinite condiţiile pentru implementarea sistemului pe toată raza municipiului.

După ce deşeurile menajere vor fi colectate selectiv în propriile locuinţe, prin depozitarea acestora în recipienţi – sau saci menajeri – pentru fracţiunea uscată, respectiv fracţiunea umedă, cetăţenii vor trebui ulterior să depoziteze sacii cu deşeurile din cele două fracţiuni în containerele din punctele gospodăreşti care sunt deja inscripţionate diferit.

8 Comentarii la "Containerele din cartiere, inscripţionate pentru colectarea selectivă duală"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.