Anti-discriminarea copiilor şi tinerilor – concurs de creaţie pentru elevi


În cadrul unui proiect de promovare a drepturilor copilului şi de advocacy cu privire la nevoile şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor străzii, Asociaţia STEA Satu Mare lansează un concurs de creaţie pentu elevii din judeţul nostru.

Concursul propune elevilor din şcolile şi liceele sătmărene să contribuie la promovarea drepturilor copilului prin realizarea unor lucrări pe tema Anti – discriminarea copiilor şi tinerilor şi pledoarie pentru drepturile copiilor, aceştia având posibilitatea de-a opta pentru una din următoarele secţiuni:
desen – deschisă elevilor cu vârsta între 9 şi 14 ani, fotografie – deschisă elevilor cu vârsta între 12 şi 19 ani, spot-video -deschisă elevilor cu vârsta între 15 şi 19 ani. Perioada de primire a lucrărilor este 4 – 25 mai a.c., iar cele mai bune lucrări vor fi expuse şi promovate în cadrul unei expoziţii ce va fi organizată la Satu Mare în perioada 4 – 8 iunie a.c. În data de 7 iunie va avea loc o gală festivă de premiere, în cadrul căreia câştigătorii clasaţi pe primele 3 locuri la fiecare dintre cele 3 secţiuni ale concursului vor fi recompensaţi cu premii atractive precum cărţi cu picturi celebre, truse de pictură şi desen, aparat foto, album foto, memory stick, camera video, DVD player, mp3 player. La înscriere, candidaţii vor fi informaţi cu privire la detaliile privind demersurile şi modalităţile de depunere a lucrărilor în funcţie de categoria la care concurează.
Asociaţia STEA împreună cu partenerii tehnici şi cu finanţatorii doreşte să utilizeze acest canal de producere a materialelor de comunicare artistice şi audiovizuale pentru a oferi copiilor şi tinerilor din judeţul Satu Mare un cadru de punere în valoare a talentului lor şi de promovare a drepturilor copilului, oferindu-le posibilitatea să-şi sensibilizeze părinţii, familia şi comunitatea cu privire la unele probleme serioase cu care se confruntă mulţi copii din Satu Mare şi să promoveze solidaritatea, implicarea civică şi responsabilitatea socială.
Elevii interesaţi să participe la concurs sunt invitaţi să se înscrie până la data de 11 mai a.c., descărcând fişa de înscriere de pe adresa https://docs.google.com/document/d/148hurGPNfegR9S1ZT2VfbfumgfM3nMLxN66Wsu5xxGU/edit
şi trimiţând-o, după completare, pe mail la concursdrepturicopil.stea@gmail.com, pe cale poştală, sau aducând-o personal la Asociaţia STEA, B-dul Octavian Goga nr.14, Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.