Patricia Raluca Nistor – locul I la Olimpiada naţională de engleză


Un premiu I, un premiu II, două premii speciale, trei mențiuni, o medalie de bronz, un loc VIII şi un loc 18  este bilanțul rezultatelor obținute de elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, participanți la faza națională a olimpiadelor și concursurilor pe discipline.

Anunțul a fost făcut astăzi, 26 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de conducerea colegiului în prezența profesorilor care au pregătit olimpicii dar și ai elevilor premianți. La faza națională a olimpiadelor școlare Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a fost reprezentat de 32 de concurenți.

Cel mai bun rezultat pentru lotul olimpic al colegiului sătmărean obținut la faza națională a olimpiadelor școlare din acest an a fost câștigat de Patricia Raluca Nistor (XII D), la limba engleză. Eleva pregătită de profesorul Dorel Moga a obținut premiul I la această disciplină. Cel mai tânăr premiant al colegiului este Vasile Bogdan Botiș (clasa a V-a), care a obținut locul II la limba română. Colegiul Național ”Mihai Eminescu” se poate mândri și cu o medalie de bronz câștigată de Angela Lucia Bura (IX A). Eleva a fost distinsă de Societatea de Științe Matematice, la concursul național de la Constanța.

Raluca Olariu (clasa a VII-a) și Carmen Papuța-Duțu (XII D) au obținut premii speciale la limba română. Antonia Diana Oros, (XI F, limba italiană), Tudor Orha (X B, chimie) și Bernadeta Crina Rus (X C, religie greco-catolică) au fost distinse cu mențiune la faza națională a concursurilor la care au participat.

Potrivit directorului Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Ioan Pop ”la faza județeană a olimpiadelor școlare colegiul nostru a avut 321 de elevi, dintre care 32 s-au calificat la faza națională. Este vorba despre o muncă enormă și multe ore de studiu peste programa școlară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.