Pasajul de la Moftin va fi inaugurat la 1 august


Prefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, s-a deplasat miercuri, 25 aprilie la Moftin, pentru a constata stadiul lucrărilor al căror termen de finalizare iniţial a fost stabilit pentru 30 iunie a.c.

În comunicatul de presă din partea Instituţiei Prefectului se arată că lucrările au fost efectuate în proporţie de 70%, iar în prezent se lucrează la cele două rampe dinspre direcţia Carei. În continuare este prevăzută efectuarea lucrărilor de hidroizolaţie a pasajului.

În vederea eficientizării ritmului de activitate a lucrărilor a fost luată măsura suplimentării numărului de muncitori, în prezent fiind implicaţi în proiect peste 40 de persoane. Cu toate acestea, precipitaţiile frecvente din ultima perioadă, au împiedicat desfăşurarea lucrărilor în ritmul dorit, astfel că termenul de predare a obiectivului, prevăzut pentru 30 iunie a.c., a fost prelungit până în prima zi a lunii august.

Prin realizarea pasajului superior de la Moftin se mizează pe ridicarea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere, respectiv pe reducerea poluării determinate de emanaţiile de gaze rezultate în timpul staţionării autovehiculelor la barieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.