O nouă amânare în procesul lui Gheorghe Berendi

Consilierul local din Batarci, Gheorghe Berendi, se pare că sfidează justiția neprezentându-se nici la termenul de astăzi, 24 aprilie. Potrivit procurorilor DNA, inculpatul se face vinovat de dare de mită și complicitate la contrabandă calificată.

După ce la termenul din 10 aprilie a.c., Gheorghe Berendi a cerut amânarea cazului (în lipsă) pentru o altă dată în vederea angajării de apărător, acesta nu a fost prezent în sala de judecată nici la cel de-al doilea termen stabilit de instanță pentru ziua de astăzi, 24 aprilie. Apărătorul inculpatului a înaintat instanței o nouă cerere de amânare a cazului motivând că are nevoie de timp pentru a studia dosarul clientului său și pentru a-și pregăti apărarea dar nu înainte de a-l asigura pe președintele de ședință, judecătorul Mihai Ciorcaș că, la următorul termen clientul său va fi cu siguranță prezent în sala de judecată. Mihai Ciorcaș a precizat că acesta este al doilea termen stabilit de instanță în dosarul consilierului Berendi dar ”până acum nu l-am văzut la față pe inculpat. Nu ne-am întâlnit în sala de judecată. În cazul în care nu va fi prezent nici la următorul termen vom emite un mandat de aducere al acestuia”.

Următorul termen de judecată în dosarul consilierului local din Batarci, va avea loc pe data 22 mai, ora 10.00.

Potrivit declarației de avere depusă pe data de 08.06.2010, reiese că Gheorghe Berendi are pe numele său doar un autoturism Mercedes 208, an de fabricație 1989, iar singurul său venit îl constituie doar indemnizația de consilier în Consiliul Local din Batarci. Astfel, la capitolul ”Venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie, realizate în anul fiscal încheiat”, Berendi a trecut suma de 2.210 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.