Mașină a Poliției implicată într-un accident între Turulung și Drăgușeni

Astăzi, 24 aprilie, în jurul orei 10.00, între localităţile Turulung și Drăguşeni, a avut loc un eveniment rutier în care a fost implicată o autospecială aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflată în urmărirea unui şofer ce nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri.

Echipajul, format din trei poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 2 Livada Poliţie Rurală, participa alături de specialişti RAR la o acţiune comună vizând verificarea stării tehnice a autoturismelor, pe DN 1 C. În contextul acestor activităţi, poliţiştii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, conducătorul acestuia accelerând şi continuându-şi deplasarea, fără a respecta semnalul agentului de circulaţie.

Doi dintre poliţiştii aflaţi în misiune au trecut la urmărirea contravenientului, folosind autoturismul de serviciu, autospeciala marca Dacia Logan, ce avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Pe parcursul urmăririi însă, autospeciala Poliţiei a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de către o femeie de 60 de ani, din localitatea Turulung. În urma impactului, conducătoarea auto şi agentul de poliţie, care era pasager în autospecială, au suferit leziuni uşoare.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă aceştia au consumat alcool, rezultatul fiind negativ. Conform procedurii de urmat într-o atare situaţie au fost recoltate şi probe de sânge pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii.

De asemenea, a fost stabilită identitatea conducătorului auto care nu a respectat semnalul regulamentar de oprire efectuat de agentul de poliţie, urmând a se aplica în acest caz măsura contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.