Aur, argint și bronz pentru sportivii sătmăreni la concursurile de caiac-canoe

Sportivii de la Asociația ”Nomad Kayak” din Satu Mare au obținut rezultate excepționale la competițiile organizate weekendul trecut la Timișoara (pe Bega) și în localitatea Șag (pe Timiș). Sătmărenii Iuhasz Ingrid și Molnar Rajmond au reușit să urce pe podium la mai multe probe de concurs.

”La cele trei concursuri organizate la Șag și Timișoara, au participat șapte cluburi de caiac-canoe din țară. Concursurile au fost organizate de CSS Timișoara. De altfel, competițiile programate pentru weekendul trecut au avut, să zic așa, rolul de încălzire înainte de Campionatul Național de Primăvară, care va avea loc în perioada 2-4 mai, la Pitești. La această competiție asociația din Satu Mare va fi reprezentată de Iuhasz Ingrid, care va concura pe distanțele de 200, 500 și 4.000 metri”, a declarat sportivul sătmărean Molnar Rajmond.

Întrecerile au avut loc vineri, 20 și sâmbătă, 21 aprilie. Astfel, în cursul zilei de vineri, la Șag, pe Timiș, s-a desfășurat proba de 1.000 m juniori, unde asociația sătmăreană a fost reprezentată de Iuhasz Ingrid. Sportiva noastră a câștigat medalia de aur la această probă.

După concursul de vineri, întrecerile au continuat sâmbătă, dar de această dată pe Bega, unde au fost organizate două competiții și anume, proba de fond pentru juniori, organizată de CSS Timișoara și Memorialul ”Ștefan Hedel”. La proba de fond juniorii au avut de parcurs 4.000 m, distanță care se pare că nu i-a creat probleme deosebite reprezentantei noastre, aceasta învingând detașat cu un avantaj de aproape două minute față de sportivul aflat pe locul II.

Sâmbătă după-amiază a avut loc Memorialul ”Ștefan Hedel”, probă la care pe lângă categoria ”Juniori” sportivii s-au întrecut și la categoriile de ”Seniori” și ”Masters”. La aceste probe ”Nomad Kayak” a fost reprezentat de Iuhasz Ingrid și de Molnar Rajmond. Juniorii s-au întrecut la proba de ”Sprint 200 m”, unde Iuhasz Ingrid s-a clasat pe locul II, iar la categoria ”Dublu mixt” unde a concurat alături de Molnar Rajmond, echipa noastră a obținut locul III.

Reușitele sportivilor noștri nu se opresc însă aici deoarece Molnar Rajmond a câștigat proba de semifond ”Kaiac 1” pe distanța de 2.000. De asemenea, a avut loc și o probă demonstrativă de caiac cu patru vâslași, unde au concurat echipaje alcătuite din sportivi de la diferite cluburi din țară. Molnar Rajmond a concurat alături de un sportiv din Arad, Claudiu Molnar Babos și doi timișoreni, echipaj care a câștigat locul I la această probă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.