Radu Giurcă: Adrian Ştef e fifty-fifty


Radu Giurcă şi Nicolae Şuta – candidaţii PDL Satu Mare pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al municipiului, au organizat o conferinţă de presă comună în cadrul căreia au punctat câteva dintre aspectele considerate semnificative pentru perspectiva în care vor avea succes la alegerile locale din luna iunie a.c. Conferinţa de presă a avut loc duminică, 22 aprilie, la sediul PDL, iar cel mai aprig a fost Radu Giurcă, acesta criticând nenumăratele nereguli constatate în teritoriu cu prilejul deplasărilor efectuate în ultima perioadă.
Radu Giurcă a afirmat că problemele au fost gestionate defectuos şi că banii de la bugetele central şi local au fost utilizaţi necorespunzător, pentru investiţii fără temei. Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare a dat şi exemple, făcând referire în special la comunele Călineşti Oaş, Bogdand şi Bixad unde au fosr renovate şcolile, deşi se ştia că acestea urmează să fie desfiinţate. Un alt aspect criticat a fost cel referitor la reparararea anuală a drumurilor din judeţ, ceea ce în realitate a reprezentat doar „o modalitate de sifonare a banilor” şi, pentru a-şi susţine afirmaţia, Giurcă a declarat că în anul 2008, în localitatea Babţa, la scurt timp după ce drumul a fost reparat, „asfaltul a fost mâncat de gâşte”. Nici derularea de către anumiţi primari – în special cei din Cehal, Andrid, Santău şi Bârsău – a proiectele europene, n-a scăpat de criticile candidatului PDL la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare, acesta susţinând că există multe nereguli, cărora este decis să le pună capăt după ce va ajunge preşedinte. „Situaţia la nivel de judeţ este destul de gravă şi este determinată de incompetenţă, neglijenţă sau diverse interese, de aceea am de gând să fac ordine! Spun asta cu toată responsabilitatea, atât pentru că sunt un bun manager, cât şi pentru că nu datorez nimănui nimic, deci pot să stau drept în faţa oricui” – a declarat fostul prefect. Radu Giurcă a ţinut să sublinieze şi faptul că deocamdată este singurul candidat român la şefia Consiliului Judeţean, în condiţiile în care „Adrian Ştef, candidatul USL, este fifty-fifty, aşa cum a şi declarat nu o dată şi cum poate fi auzit vorbind mereu şi la birou. N-am nimic cu ungurii, să se înţeleagă, dar sunt convins că electoratul român aşteaptă un preşedinte de aceeaşi etnie”.

Pe de altă parte, Nicolae Şuta, candidatul PDL la Primăria Satu Mare s-a declarat nemulţumit şi dezamăgit de felul în care a fost administrat municipiul nostru în ultimii 20 de ani. „În administraţia locală, politica trebuie lăsată la o parte, deoarece prioritară trebuie să fie introducerea profesionalismului. Există modalităţi prin care poate fi determinată creşterea calităţii lucrurilor şi sunt decis să mă implic în dezvoltarea oraşului prin atragerea a cât mai multor investitori străini, deoarece în ultimii 20 de ani nu a fost exploatat potenţialul real al acestui oraş” – a declarat Nicolae Şuta.

8 Comentarii la "Radu Giurcă: Adrian Ştef e fifty-fifty"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.