Dezlipirile de retină se vor putea opera şi la Satu Mare!


Se numeşte Levai Lehar şi din luna martie a.c. este medic specialist în cadrul secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce ani la rând a profesat cu succes la Spitalul Militar din Cluj Napoca.

A decis să se alăture echipei de medici specialişti oftalmologi din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce a fost convins de preşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Arpad şi de Adrian Marc, managerul spitalului, dar şi din dorinţa de-a le asigura sătmărenilor asistenţă medicală de specialitate performantă, prin intermediul intervenţiilor chirurgicale pentru care până acum pacienţii erau nevoiţi să se deplaseze în centrele universitare din ţară sau din străinătate.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean Satu Mare, prin contribuţie proprie a medicului Levai Lehar, precum şi cu suportul oferit de anumiţi sponsori, secţia Oftalmologie a Spitalului Judeţean a fost dotată cu aparatură performantă care permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale în premieră la noi. Una dintre cele mai importante operaţii se referă la dezlipirile de retină, pentru care medicul Levai Lehar s-a specializat atât în ţară, la Cluj Napoca şi Bucureşti, cât şi în străinătate, în ţări precum Ungaria şi Spania.
În general, intervenţiile chirurgicale oftalmologice care pot fi efectuate acum şi la Satu Mare se referă la marea patologie diabetică, precum operaţiile de cataractă – efectuate cu metoda modernă a facoemulsificării, retinopatiile diabetice, sau hemoragiile in vitros. Aparatura utilizată pentru efectuarea acestor intervenţii chirurgicale este modernă şi de ultimă generaţie, între care un microscop operator performant, laser pentru fotocoagularea retinei pentru diabetici, dar mai ales aparatul cu care sunt efectuate intervenţiile în cazul dezlipirilor de retină, comparabil cu Rols Royce-ul ca nivel de performanţă la nivel mondial.

Levai Lehar are 31 ani şi s-a născut în Marghita. A absolvit liceul în localitatea Jibou, acolo unde îi locuiesc părinţii, şi a absolvit Facultatea de Medicină în Cluj Napoca, unde şi-a făcut rezidenţiatul în cadrul Spitalului Militar.

4 Comentarii la "Dezlipirile de retină se vor putea opera şi la Satu Mare!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.