Caravana Recolamp, a sosit la Satu Mare

Campania de conștientizare privind colectarea deșeurilor de echipamente de iluminat ”Reciclează! Acum ai cum”,a fost lansată astăzi și la Satu Mare în cadrul unei conferințe de presă organizată la Hotel ”Dana II”, din Piața Libertății.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți: marketing managerul proiectului, Roxana Șunică, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, reprezentantul Asociației ECOTIC, Valentin Tofana și doi reprezentanți ai Gărzii de Mediu, comisarii Gabriel Târnoveanu și Viorel Pleșa. La începutul conferinței de presă edilul șef al municipiului Satu Mare a vorbit despre importanța proiectului având în vedere că ”din 1 mai vrem să implementăm și la nivel de municipiu colectarea duală a deșeurilor. De altfel, problema colectării și reciclării deșeurilor este pe masa noastră în această perioadă”.

Roxana Șunică a declarat că Satu Mare va găzdui caravana Recolamp în perioada 20-26 aprilie 2012. Campania se desfășoară sub sloganul ”Două țări, un scop, succes comun” și se desfășoară cu sprijinul asociațiilor Recolamp (România) și Electro-Coord (Ungaria), specializate în managementul deșeurilor de surse de lumină. ”Publicul este așteptat la showroom-ul mobil Recolamp amplasat în Piața 25 Octombrie, timp de șapte zile, între orele 10.00-20.00. Este locul în care vizitatorii vor putea afla informații despre reciclarea becurilor și tuburilor fluorescente din prezentări și jocuri interactive, filme de specialitate, materiale tipărite sau din discuțiile directe.

Despre proiect, Șunică mai spune că ”a fost inaugurat în 2011, la Timișoara. Sperăm ca soluțiile propuse de noi privind îmbunătățirea sistemului de colectare a deșeurilor din surse de lumină să fie adoptate la o scară cât mai largă și să aibă parte de un sprijin cât mai puternic din partea autorităților”.

Pe parcursul celor șapte zile petrecute în Satu Mare, asociația ECOTIC se alătură proiectului și va colecta de la populație deșeuri de echipamente electrice, inclusiv becuri și tuburi fluorescente la cortul amenajat lângă showroom-ul Recolamp. Potrivit celor declarate de Valentin Tofana, dacă deșeurile pe care populația le deține sunt prea grele sau voluminoase, pe perioada campaniei, apelând numărul de telefon 0361.411.399, se poate solicita ridicarea gratuită a deșeului de la domiciliu. ”Toți cei care vor preda deșeuri cântărind minim 5 kg, vor primi automat un preș cadou și intră într-o tragere la sorți ce va avea loc pe 26 aprilie, și va avea ca premii: un televizor LCD, un Home Cinema și un cuptor cu microunde”, a declarat Tofana.

Proiectul beneficiază de finanțare europeană și se derulează în perioada martie 2011 – mai 2012, în județele situate la granița dintre cele două țări partenere (România – Arad, Timiș, Bihor și Satu Mare și Ungaria – Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Bekes și Csongrad).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.