Centrul de Excelenţă “Confecţii Satu Mare” se lansează în luna mai


Un eveniment de excepţie va avea loc la Satu Mare, în intervalul 17-19 mai a.c., în organizarea Primăriei municipiului. Este vorba despre lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii Satu Mare”, eveniment prin intermediul căruia se doreşte punerea în valoare a breslei sătmărene cu activitate în domeniul confecţiilor uşoare, precum şi crearea unui brand care să ateste că produsul lansat la un moment dat pe piaţa naţională şi internaţională a fost realizat în municipiul nostru şi are un nivel calitativ remarcabil şi reprezentativ.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, industria confecţiilor textile din judeţul Satu Mare îşi are începuturile în urmă cu peste70 ani, iar până în anul 1990 a existat o singură societate de profil din aceasta branşă în judeţ. În prezent, în Satu Mare îşi desfăşoară activitatea peste 200 de societăţi comerciale şi pe acţiuni, precum şi mici industriaşi cunoscuţi şi recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional, cu potenţial extraordinar de extindere şi dezvoltare. Astfel s-a lansat ideea de a pune în valoare breasla sătmăreană existentă în industria uşoară, cu intenţia ca în perspectivă aceasta să se extindă şi să fie recunoscută în toate mediile sociale, iar evenimentele de această natură să aibă continuitate în scopul sensibilizării sătmărenilor cu privire la valoarea şi importanţa meseriei de confecţioner în Satu Mare.

Centrul de Excelenţă “Confecţii Satu Mare” va fi găzduit de “Grand Mall”, etajul II, strada Iuliu Maniu nr.2. Cu acest prilej, în standuri delimitate, vor fi expuse piesele vestimentare realizate de către participanţi. Totodată, vor avea loc prezentări de modă pe podium, prezentări de colecţii mici, workshopuri, precum şi o expoziţie foto cu instantanee din timpul prezentărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.