Peste 9,1 milioane lei pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă din judeţ


Semnarea contractului de asistenţă tehnică pentru unul dintre cele mai importante proiecte din judeţul Satu Mare privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată a avut loc marţi, 17 aprilie, la sediul SC Apaserv SA. La eveniment au participat directorul general al SC Apaserv SA, Ioan Leitner, preşedintele consiliului Judeţean – Csehi Arpad, primarul Iuliu Ilyes şi Cătălina Nistor – reprezentanta asocierii de firme câştigătoare.

Potrivit directorului Ioan Leitner, contractul privind „Asistenţă Tehnică pentru Achiziţii şi Managementul Proiectului” are o valoare de peste 9,1 milioane lei – fără TVA, şi este inclus în proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, cofinanţat de Uniunea Europeană. Contractul are o durată de 38 luni şi are două obiective majore: asistenţa tehnică în pregătirea documentaţiilor de atribuire pentru contractele de lucrări, respectiv asistenţa tehnică în managementul proiectului.

Preşedintele Csehi Arpad a subliniat faptul că este de dorit să se poată trece cât mai repede la etapa de elaborare a proiectelor tehnice, în vederea licitării ulterioare a execuţiei, cu menţiunea că la încheierea proiectului, considerat cel mai mare şi important din istoria judeţului, 60% dintre localităţi şi peste 75% din populaţia judeţului va fi racordată la reţeaua de apă şi canalizare. Totodată, Csehi a precizat că în paralel a început întocmirea documentaţiilor pentru lucrările de extindere a canalizării şi în localităţile neincluse în acest proiect, pentru sesiunea de finanţare 2014-2020.

Pe de altă parte, primarul Iuliu Ilyes a declarat că după proiectul privind gestionarea deşeurilor şi cele privind investiţiile în sănătate, proiectele referitoare la extinderea reţelelor de apă şi canalizare ocupă un loc semnificativ. „Cu acest proiect, deşi are o sarcină grea, SC Apaserv SA are deja experienţa proiectului ISPA, primul de acest fel finalizat la nivel naţional. Însă, de data aceasta, deranjul produs de săpăturile ce vor fi efectuate pe raza oraşului nu va mai fi la fel de mare, iar la finalizarea lucrărilor în municipiu canalizarea va fi realizată în proporţie de 100%” – a declarat Ilyes.

Un Comentariu la "Peste 9,1 milioane lei pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă din judeţ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.