Centru Tehnologic de Inovare şi Afaceri – la Satu Mare


Proiectul privind realizarea în Satu Mare a unui Centru Tehnologic de Inovare şi Afaceri, primul din seria celor 7 incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), cu finanţare asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a fost lansat ieri la Primăria municipiului. La conferinţa de lansare au participat primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, echipa de implementare din cadrul Primăriei – condusă de Adriana Lenghel, precum şi consilieri municipali, şefi de servicii din Primărie şi oameni de afaceri.
Valoare totală a proiectului este de 3.916.551,92 lei, din care finanţare nerambursabilă este în valoare de 1.387.666,77 lei, iar durata de implementare este de 18 luni.

Centrul Tehnologic va fi amenajat în imobilul fostei Şcoli Generale nr.13, situată pe strada I.L. Caragiale, iar la terminarea lucrărilor va avea o suprafaţă disponibilă de 453 mp.În incintă vor fi amenajate 10 spaţii care vor putea fi închiriate de către firmele care vor dori să desfăşoare activităţi de producţie şi prestări servicii. Toate aceste firme vor beneficia de servicii de consultanţă şi asistenţă de specialitate în domenii precum finanţe, contabilitate, juridic, management, etc.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, deocamdată nu au fost stabilite domeniile de activitate pentru firmele ce vor fi incluse în incubatorul de afaceri, această procedură urmând a fi îndeplinită de membrii unei comisii care va fi alcătuită din consilierti municipali sătmăreni. Totiuşi, edilul şef a menţionat că ideal ar fi ca firmele ce vor fi selectate să aibă ca obiect de activitate domeniul energetic, în apecial cel axat pe energia verde.

După îndeplinirea tuturor formalităţilor, începerea efectivă a lucrărilor este prevăzută pentru toamna acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.