Ofertă bogată de miei și iezi în Piața de Vechituri


Dacă înainte de Paștele Catolic fermierii nu se înghesuiau să-și vândă animalele, situația s-a schimbat considerabil înaintea sărbătorile Pascale Ortodoxe. Astăzi, 11 aprilie, crescătorii de miei și iezi își așteptau clienții cu o ofertă extrem de bogată. Unicul punct autorizat din județ pentru tăierea mieilor și iezilor din Piața de Vechituri, este deschis începând de astăzi, până sâmbătă, 14 aprilie, în intervalul orar 08.00-17.00.

În jurul orei 10.00, în piață erau nu mai puțin de opt fermieri. Dacă săptămâna trecută prețul unui kilogram de miel sau ied în viu nu scădea sub 18 lei, astăzi clienții au plătit doar 14-15 lei pentru aceeași cantitate. ”Până acum (ora 10.00) am vândut cinci iezi, la 14 lei kilogramul. Știți cum e? Ne mai și tocmim la preț. Eu cer 15 lei pentru un kilogram, dar îl dau și cu 14 lei”, spune unul dintre fermieri.

Dacă unii sătmăreni s-au grăbit să cumpere încă de pe acum mielul de paște alții mai stau pe gânduri așteptând ca în zilele următoare să se mai ieftinească. ”Și tactica asta e cu două tăișuri. Poate că aștept să se ieftinească până sâmbătă după-amiază, și apoi mă trezesc cu prețuri mult mai mari deoarece mulți vor veni să cumpere miei în ultima clipă, iar fermierii vor crește prețurile”, spune unul dintre sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.