Continuă lucrările de amenajare a pistei de biciclişti


Începute anul trecut la mijlocul lunii iulie, lucrările de amenajare a unei piste de biciclişti pe malul stâng al Someşului, continuă la Satu Mare. Pista de biciclişti va avea o lungime totală de 40 km, iar când va fi gata va face legătura între municipiul Satu Mare şi localitatea Fehergyrmat din Ungaria. Investiţia face parte din proiectul de cooperare transfrontalieră HUROVELO în valoare totală de 5.633.562 euro, din care 5.587.930,15 euro, reprezintă fondurile alocate de Uniunea Europeană, iar 45.631,85 euro contribuţia proprie a partenerilor.

Din lungimea totală a pistei, 18 km vor fi pe partea română, iar 22 km pe partea maghiară, astfel: pe malul stâng – 16,8 km, din care 8,27 km de la limita estică până la limita vestică a teritoriului administrativ al municipiului Satu Mare, iar 8,53 km pe teritoriul administrativ al comunei Vetiş, până la frontiera cu Ungaria. Totodată, din economiile rezultate din proiect, este prevăzută amenajarea pe malul drept al râului Someş a 1,2 km între km 12+ 500 (Pod Golescu) şi 13+700 (Staţia de epurare a muncipiului Satu Mare).

Până în prezent, partea română, respectiv municipiul Satu Mare, a realizat aproximativ 8 km de pistă, lucrările fiind reluate recent în scopul asfaltării a încă 4 km. Anul trecut, când la Satu Mare a început realizarea lucrărilor, partea maghiară se afla doar în faza de elaborare a documentaţiilor. După aproape 1 an, respectiv miercuri, 11 aprilie, în localitatea Csenger din Ungaria are loc lansarea proiectului pentru partea maghiară. La eveniment participă şi primarul Iuliu Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.