Amânare în procesul consilierului local din Batarci

Tribunal Satu Mare

Procesul consilierului local UDMR din Batarci, Gheorghe Berendi, a fost amânat pentru un alt termen la solicitarea inculpatului. Acesta și-a motivat cererea spunând că trebuie să-și angajeze un apărător care să-i reprezinte cauza.

Vă reamintim că Berendi a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru dare de mită și complicitate la contrabandă calificată. Primul termen a fost stabilit pe 10 aprilie, însă din lipsă de avocat cauza a fost amânată pentru data de 24 aprilie, ora 09.00.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, la data de 16 februarie 2011, Berendi i-a oferit unui lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal Satu Mare suma de 10.000 euro, pentru a-i facilita introducerea în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunsă o cantitate de țigări. În același scop, la data de 17 februarie, Berendi i-a oferit suma de 10.000 euro și unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Satu Mare.

La data de 13 martie 2011, inculpatul Gheorghe Berendi a ajutat doi cetățeni moldoveni să introducă în țară, din Ucraina, prin Punctul de Trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete țigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.