Nicolae Şuta – candidatul PDL pentru Primăria Satu Mare


Candidatul PDL Satu Mare pentru funcţia de primar al municipiului a fost prezentat marţi, 10 aprilie, cu prilejul unei conferinţe de presă. Este vorba despre Nicolae Şuta, preşedintele organizaţiei municipale a PDL Satu Mare, în vârstă de 52 ani, inginer de profesie, cu vechime considerabilă în Unio SA, în prezent om de afaceri. La conferinţa de presă organizată de preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdiş, au fost prezenţi şi o parte din cei 11 primari pe care formaţiunea politică îi are în judeţul nostru.

Partidele româneşti nu au candidat comun din cauza coaliţiei USL

Pentru început, deputatul Ioan Holdiş a făcut câteva precizări referitoare la faptul că, deşi ar fi spre binele majorităţii cetăţenilor, nici la alegerile din acest an Satu Mare nu va avea candidat unic din partea partidelor româneşti, pentr şefiile Consiliului Judeţean şi Primăriei. „În urmă cu doi ani, PNL, PDL şi PSD au fost de acord să propună un candidat unic. Din păcate, şi spre regretul a cel puţin 65% dintre cetăţeni, din cauza coaliţiei USL-PNL, la alegerile din acest an acest lucru nu se poate realiza”- a declarat Holdiş.

În judeţ, după UDMR, primul partid românesc preferat este PDL

Referindu-se la rezultatele unor sondaje de opinie recente, Ioan Holdiş a menţionat că atât la nivel naţional cât şi la nivel central, PDL are o medie de 18 procente în preferinţele cetăţenilor. La nivel de judeţ, în special în Ţara Oaşului, procentajul fiind şi mai bun, respectiv 22%. În aceste condiţii, potrivit lui Ioan Holdiş, PDL este primul dintre partidele româneşti.

Holdiş: „PDL va câştiga sigur una din două – Primăria sau Consiliul Judeţean”!

Deputatul Ioan Holdiş a recunoscut că situaţia este mai puţin optimistă la nivel de municipiu, unde PDL are un procentaj de circa 16%, motivaţia invocată fiind faptul că formaţiunea politică a ieşit destul de târziu cu propriul candidat. Chiar şi aşa, ţinând cont de rezultatele sondajelor de opinie, Holdiş este convins că PDL va câştiga sigur una din două – Primăria sau Consiliul Judeţean. În condiţiile în care, în cel puţin 10 localităţi din judeţ (Călineşti Oaş, Gherţa, Certeze, Craidorolţ, Tăşnad, Negreşti Oaş, Ardud, Supur, Căuaş şi Cehal), candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Giurcă, se situează peste contracandidaţii săi – Csehi Arpad de la UDMR şi Adrian Ştef de la USL.

Nicolae Şuta – bine pregătit şi puţin îndoctrinat politic

Referindu-se la şansele de câştig ale candidatului PDL pentru Primăria municipiului Satu Mare, deputatul Holdiş a afirmat că acestea sunt justificate de faptul că Nicolae Şuta provine din societatea civilă, este bine pregătit şi puţin îndoctrinat politic. La rândul său, Şuta a afirmat că este nevoie ca atenţia candidaţilor la Primăria Satu Mare să se îndrepte înspre comunitate, care a fost uitată, şi înspre interesele acesteia, ceea ce este decis să demonstreze în campania electorală. Pe de altă parte, referindu-se la acest aspect, Ioan Holdiş a afirmat că unii dintre contracandidaţii lui Nicolae Şuta sunt deja în capanie electorală de peste 2 ani, pe banii comunităţii, şi că Iuliu Ilyes ar trebui schimbat deoarece a ajuns deja la un nivel ridicat de plafonare. „Mi-aş dori ca pentru prima dată în istoria postdecembristă, PDL să se regăsească în administraţia locală şi judeţeană, chiar dacă suntem dezavantajaţi de faptul că ne-am desemnat târziu candidaţii, iar unii dintre contracandidaţi se află în campanie electorală permanentă de vreo trei ani de zile, pe bani publici” – a afirmat Ioan Holdiş.

6 Comentarii la "Nicolae Şuta – candidatul PDL pentru Primăria Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.