Machiaj, coafură, manichiură şi modă – într-un concurs pentru elevi, la Satu Mare


Cel puţin 60 de elevi de la colegiile tehnice şi grupurile şcolare din 5 judeţe din ţară, precum şi o echipă de la un colegiu de profil din Debrecen – Ungaria, s-au întrecut joi, 5 aprilie, la Satu Mare, cu prilejul concursului “Pe aripile fanteziei”, organizat de Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”. Probele concursului au fost în concordanţă cu ceea ce învaţă la şcolile pe care le frecventează: coafură, machiaj, manichiură şi design vestimentar, pentru ultima probă fiind folosite materiale reciclabile şi deşeuri textile.

Concursul “Pe aripile fanteziei” se află la cea de-a III-a ediţie, iar participanţii sunt elevi de la colegiile tehnice şi grupurile şcolare din Cluj Napoca, Baia Mare, Oradea, Alba Iulia, Satu Mare şi Debrecen – Ungaria. Cu excepţia probei de design vestimentar, unde s-a lucrat cu câte două echipe de la fiecare şcoală, celelalte probe au fost susţinute de câte doi elevi de la fiecare instituţie de învăţământ. Aceştia au avut la dispoziţie 3 ore pentru a termina o coafură specială, un machiaj deosebit, o manichiură modernă şi o piesă vestimentară cât mai interesantă. Elevii sunt deosebiţi, susţine Ligia Pop, directoarea Colegiului “Elisa Zamfirescu”, iar unii dintre ei lucrează deja în diverse saloane din Satu Mare, după orele de la şcoală.
Şi concurenţii, de fapt în cea mai mare măsură concurente, s-au arătat încrezătoare în talentul lor, de pe urma căruia au început deja să câştige nişte bănuţi.

După încheierea perioadei de lucru, a urmat o paradă a manechinelor îmbrăcate, coafate şi machiate de către participantele la concurs, respectiv festivitatea de premiere. Totodată, pentru ca ziua să fie completă, elevii claselor a XI-a din cadrul Colegiului Tehnic “Elisa Zamfirescu” din Satu Mare au fost sărbătoriţi într-o petrecere comună dedicată majoratului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.