Îmbunătățirea calității serviciilor medicale, un obiectiv prioritar în România

37 de membri ai Organizației Județene a PSD Satu Mare vor participa sâmbătă, 7 aprilie, la Congresul USL de la București. După congres va avea loc un miting USL la care vor lua parte un număr de 64 de persoane din partea PSD Satu Mare.

Anunțul a fost făcut astăzi, 5 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele Organizației Județene de Femei a PSD Satu Mare, dr. Paula Mare, vicepreședintele Organizației Județene, dr. Dumitru Fanea și președintele tinerilor social-democrați, avocatul Ciprian Ardelean. În luarea de cuvânt, liderul TSD a criticat atitudinea organizațiilor de tineret ale partidelor politice care fac parte din coaliția de guvernământ deoarece ”politica tinerilor din PD-L și UDMR nu este decât copia fidelă a politicii seniorilor”.

În altă ordine de idei, Ardelean a declarat că USL este dezamăgit de politica actualului prim-ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu care ”deși a promis că nu le va da bani baronilor locali din PD-L, totuși a făcut-o. Mai mult decât atât, Ungureanu vinde și ultimele resurse naturale ale României”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, dr. Paula Mare și dr. Dumitru Fanea, s-au prezentat câteva aspecte din politica USL cu privire la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite populației. Potrivit celor doi specialiști, recâștigarea încrederii românilor în sistemul de sănătate va fi una dintre prioritățile guvernării USL. Astfel, românii și familiile lor vor avea la dispoziție servicii medicale oferite în cadrul unui pachet social de servicii de sănătate, bazată pe nevoi și costuri reale. Dr. Paula Mare, a declarat că pachetul social va include: asistența medicală de familie (consultații, acces la medicamente compensate și gratuite, vaccinări, depistarea precoce a bolilor cronice, investigații de laborator), ambulatorie și spitalicească. Totodată, accesul gratuit la pachetul social de servicii de sănătate se va face prin Centrul Unic de Programare la nivel local, componentă a sistemului informatic integrat pentru sănătate, care va permite pacienților să beneficieze de serviciile medicale de cea mai bună calitate. Programul USL în domeniul sănătății prevede și asigurarea asistenței medicale și sociale la domiciliu pentru pensionari și categoriile defavorizate, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei și copilului, asigurarea unui viitor profesional sigur pentru cadrele medicale dar și o mai bună finanțare a sistemului de sănătate din România.

Un Comentariu la "Îmbunătățirea calității serviciilor medicale, un obiectiv prioritar în România"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.