Consilier local UDMR din Batarci, trimis în judecată de procurorii DNA


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gheorghe Berendi, consilier local în Consiliul Local Batarci, județul Satu Mare, cu antecedente penale, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de dare de mită și complicitate la contrabandă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 16 februarie 2011, inculpatul Gheorghe Berendi i-a oferit unui lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal Satu Mare (denunțător în cauză) suma de 10.000 euro, pentru a-i facilita introducerea în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunsă o cantitate de țigări. În același scop, la data de 17 februarie 2011, același inculpat i-a oferit suma de 10.000 euro și unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Satu Mare (denunțător în cauză).

La data de 13 martie 2011, inculpatul Gheorghe Berendi a ajutat doi cetățeni moldoveni să introducă în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete țigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro).

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Satu Mare, iar primul termen de judecată va avea loc în data de 10 aprilie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.