Restricții de circulație a automarfarelor pe teritoriul Ungariei

Autoritățile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera (ITPF) Oradea că, în perioada 07.04.2012, ora 23.00 – 09.04.2012, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricționată temporar circulația tuturor categoriilor de autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că, în perioada 08-09.04.2012, în Ungaria se celebrează Sărbătorile Pascale, zilele respective fiind declarate nelucrătoare.

Având în vedere acest fapt, autoritățile de frontieră vor efectua, în această perioadă, controlul comun pentru ieșirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislației statului vecin, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricționare a circulației pe drumurile publice.

Polițiștii de frontieră români cooperează cu autoritățile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirecționarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la granița comună).

De asemenea, conducerea ITPF Oradea va dispune măsuri de suplimentare a personalului care-și desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situația o va impune, atât pe sensul de ieșire din țară cât și pe cel de intrare.

ITPF Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători și autoturisme să se desfășoare în condiții normale, operativ, fluent și civilizat, în prezent acesta desfășurându-se în condiții normale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.