Jocurile Locale Special Olympics (galerie foto)


O nouă ediţie a Jocurilor Locale Special Olympics s-a desfăşurat miercuri, 4 aprilie la Satu Mare. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Langdon Down “Transilvania” şi a avut loc în sala de sport a Colegiului Tehnic “Traian Vuia”, cu sprijinul elevilor voluntari de la această şcoală şi de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca”.

Jocurile Locale Special Olympics, aflate în acest an la cea de-a V-a ediţie, au început cu reprezentaţia majoretelor de la Şcoala Generală nr.10, după care, Palinkas Helga, beneficiară a Centrului de Zi din cadrul Asociaţiei Langdon Down “Transilvania”, a rostit jurământul competiţiei. Au urmat apoi preliminariile, după care s-a desfăşurat concursul propriu zis la disciplinele sportive atletism, baschet, fotbal şi tenis de masă. Concurenţii au fost 60 de copii şi tineri, dintre care 30 de la Langdon Down “Transilvania”, iar câte 15 de la centrele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, respectiv Centrul de Educaţie Incluzivă. Entuziasmul acestora şi plăcerea de-a concura în ciuda handicapului pe care îl au reprezintă motivaţiile care îi determină pe organizatori să se mobilizeze în fiecare an pentru ca evenimentul să aibă continuitate – ne-a declarat Mehes Gyongyi – preşedinta Langdon Down “Transilvania”. Şandor Ionuţ, unul dintre concurenţi afirmă că participarea la competiţie îl face să se simtă asemeni celorlalţi. Un rol important în organizarea Jocurilor Locale Special Olympics l-au avut voluntarii, iar elevii de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” şi Colegiul Naţional “Doamna Stanca” au demonstrat şi de data aceasta că sunt deosebiţi prin felul în care reuşesc să-i facă pe concurenţi să se simtă asemeni lor.

Jocurile Locale Special Olympics s-au încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul câreia fiecare participant a primit câte o medalie şi cadouri din partea sponsorilor competiţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.