Elevii de la Şcoala Generală “Lucian Blaga”, în vizită la Consiliul JudeţeanPreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, s-a întâlnit luni 3 aprilie, cu un grup de elevi de la Şcoala Generală „Lucian Blaga” din Satu Mare implicaţi în proiectul de educaţie financiară “CONTează pe educaţie”.

Cu acest prilej, Csehi Arpad le-a prezentat tinerilor modul de funcţionare, competenţele şi atribuţiile Consiliului Judeţean Satu Mare şi a răspuns întrebărilor acestora cu privire la modul în care este gestionat bugetul judeţului, domeniile finanţate, precum şi principalele proiecte de investiţii derulate. Totodată, preşedintele le-a recomandat elevilor să viziteze Castelul Karoly din Carei, renovat printr-un proiect comun al municipiului Carei şi Consiliului Judeţean, dar şi depozitul ecologic de la Doba, primul de acest fel din ţară.

Programul de educaţie financiară şi antreprenorială “CONTează pe educaţie” îşi propune să-i ajute pe tineri să devină responsabili din punct de vedere economic şi sa aibă o contribuţie pozitivă în societate, mai târziu.