Ultima modă la mâna a doua


Situate în zona centrală sau în cartiere şi amplasate adeseori la mică distanţă unul de altul, magazinele second hand cu îmbrăcăminte şi încălţăminte reprezintă pentru foarte mulţi dintre sătmăreni sursa sigură de completare sau înnoire a garderobei. La cât de multe au fost deschise în ultima perioadă, pe lângă cele deja existente, se poate spune fără exagera că numărul lor este concurat poate doar de cel al crâşmelor şi al caselor de amanet.

Cei intraţi într-un magazin second hand şi dispuși să caute printre hainele expuse pe umerașe ori rafturi, în cutiile cu tot felul de mărunţişuri, nu vor pleca niciodată nemulţumiţi. Ceva ceva tot vor găsi, la preţ de nimic, fie că este vorba despre îmbrăcăminte, încălţăminte sau accesorii. Un astfel de magazin din cartierul Micro 16, situat în imediata vecinătate a unui bar şi a unei case de amanet, într-un spaţiu care şi-a schimbat de mai multe ori destinaţia, clienţii vin, caută şi pleacă mulţumiţi. Vânzătoarea afirmă că nu există diferenţe între cei care se îmbracă sau se încalţă cu marfă second hand, indiferent de statutul social al cumpărătorului.

Altă zonă, de data aceasta ultracentrală, alt magazin, “Millano”, considerat oarecum de elită între magazinele second hand, datorită hainelor şi încălţărilor foarte moderne, de calitate şi foarte frumoase, aduse din Italia. Erica Soponoş, proprietara, ştie să-şi vândă marfa, drept urmare afişul cu marile reduceri de preţuri este expus la vedere. În plus, acum, în ton cu sezonul, atuul imbatabil este încălţămintea outlet la preţul de numai 10 – 12 lei perechea.

Nimeni nu poate să spună cu precizie care este numărul magazinelor second hand din Satu Mare. Iar după cât de bine le merge, proprietarii acestora trebuie doar să găsească metoda prin care marfa să fie mai atractivă şi de mai bună calitate ca a vecinilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.