Poliţiştii sătmăreni s-au instruit la Mateszalka pe tema investigaţiilor criminale

O delegaţie a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare Satu Mare, alcătuită din Şeful Inspectoratului, comisar şef de poliţie dr. Taloş Constantin Ioan, şi doi ofiţeri din cadrul structurilor de investigaţii criminale au participat ieri, 27 martie a.c., la Sesiunea anuală de instruire în domeniul investigaţiilor criminale, organizată în localitatea Mateszalka, din Ungaria.

Personalităţi din cadrul Universităţii Naţionale a Funcţionarilor Publici din Ungaria – Facultatea de Studii Poliţieneşti, precum şi din cadrul Institutului Maghiar de Criminalistică şi al Universităţii de medicină din Debrecen au susţinut prelegeri pe tema normelor de cercetare în cazul morţilor suspecte şi a infracţiunilor îndreptate împotriva vieţii, fiind totodată prezentate de către criminalişti şi experienţe din cazuri concrete de cercetare.

În cursul aceleiaşi zile, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Szabolcs – Szatmar – Bereg, a fost susţinută o conferinţă de presă, în cadrul căreia şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, locotenent colonel de poliţie, Bajusz Attila, a prezentat rezultatele activităţii desfăşurate de structura condusă. Pe parcursul conferinţei, Şeful Inspectoratului din ţara vecină, colonel de poliţie Tarcsa Csaba, a evidenţiat buna colaborare dintre cele două unităţi de Poliţie, colaborare ce datează de peste două decenii şi care s-a concretizat în nenumărate activităţi comune, constând în prinderi de infractori şi recuperare de bunuri provenite din infracţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.