Icoana Sfintei Fecioare de la Guadalupe, expusă la Satu Mare


La Biserica Greco-Catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Satu Mare va fi expusă joi, 29 martie, ora 16:30, icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe – Mexic. Consacrată ca protectoare a pruncilor nenăscuţi, icoana este cunoscută ca singura nepictată de mâna omenească şi aprobată ca atare de Biserica Catolică. După Satu Mare, vineri, 30 martie, icoana va fi expusă la Biserica Greco-Catolică “Bunavestire” din Negreşti Oaş.

Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este o copie fidelă în mărime naturală a originalului – o imagine a Fecioarei Maria imprimata în mod miraculos pe pânză în secolul XVI – care se afla in Mexic, iar episcopii catolici din Mexic au binecuvântat periplul ei prin bisericile lumii pentru oprirea avorturilor.

Cu aceasta ocazie va fi celebrată o zi pentru apărarea vieţii în parohiile unde icoana este expusă, iar în programul zilei fac parte sfinte liturghii, devoţiuni, adoraţie euharistică, proiecţii video şi predici pe această temă. Pelerinajul este organizat de Asociaţia “Darul Vieţii” şi, cu aceste ocazii, Mişcarea “Pro-Vita” va oferi diverse materiale video documentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.