„Plantăm fapte bune în România” începe împăduririle în Satu Mare

Echipa „Plantăm fapte bune în România” va derula acţiuni de plantare în judeţul Satu Mare sâmbătă, 31 martie.
„Plantăm fapte bune în România” îşi propune să crească suprafaţa împădurită din ţara noastră, să implice publicul larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii şi să valorifice prin împădurire terenurile agricole degradate, contribuind la prevenirea alunecărilor, a deşertificării sau inundării.

În Satu Mare sunt programate plantări pe o suprafaţă de 7 hectare, în localitatea Ardud. Este bine de ştiut că această suprafaţă fusese acoperită cu pădure până în anii 1940, dar în timpul regimului comunist copacii au fost tăiaţi. În această primăvară se reîmpădureşte o suprafaţă de 7 hectare, iar în sezonul următor ea va fi completată cu încă 7 hectare. Speciile plantate vor fi stejar şi frasin.

„Plantăm fapte bune în România” a colaborat în judeţul Satu Mare cu Consiliul Local Ardud, care a aprobat prin hotărâre punerea la dispoziţie a terenului şi pregătirea acestuia în vederea reîmpăduririi. De asemenea, Ocolul Silvic Ardud a realizat proiectul tehnic în vederea identificării speciilor de puieţi de copaci potriviţi pentru terenul ales şi va pune la dispoziţie necesarul total al acestora. Specialiştii Ocolului Silvic vor face şi un instructaj privind plantarea cu voluntarii care ni se alătură.

Invităm alături de noi sătmărenii care vor să dedice o zi din viaţa lor pentru o acţiune de împădurire. Cei care îşi doresc să participe alături de „Plantăm fapte bune în România” pe 31 martie, ne pot contacta pe adresa: satumare@plantamfaptebune.ro

Despre „Plantam fapte bune in Romania”

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat şi este programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani. „Plantăm fapte bune în România” şi-a propus acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. Anul trecut, primul de activitate, „Plantăm fapte bune în România” a mobilizat aproape 2500 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi în jur de 46.200 de copaci pe 16,3 hectare de teren.

Iniţiatorul şi reprezentantul legal al mişcării este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus în România şi a organizat prima campanie “Let’s Do It, Romania!”.

Persoane de contact:
Natalia Achim, coordonator judeţ Satu Mare, +40 727 301 388
Claudia Donca coordonator judeţ Satu Mare, +40 742 237 842
Email: satumare@plantamfaptebune.ro

Un Comentariu la "„Plantăm fapte bune în România” începe împăduririle în Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.