Marş pentru viaţă


Aproximativ 150 de sătmăreni – copii, tineri şi vârstnici – au participat sâmbătă, 24 martie, la acţiunea organizată de Asociaţiile “Pro Vita” şi “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” în scopul susţinerii dreptului la viață pentru toate persoanele.

Marşul pentru viaţă a pornit, după ora 12:30, de pe platoul din faţa Muzeului Judeţean, unde principalii organizatori au vorbit despre necesitatea stopării genocidului produs prin avort. Ulterior, traseul urmat a fost bulevardul I.C.Bratianu, Piaţa Libertăţii, pasajul “Corneliu Coposu” şi Piaţa “25 Octombrie”.

În acest an evenimentul a avut loc simultan în peste 20 de oraşe din ţară şi s-a adresat în primul rând tinerilor, dar şi tuturor celor care doresc o schimbare morală, pentru ca împreună să ceară stoparea avortului.

În 55 de ani au fost înregistrate oficial mai mult de 22.000.000 de victime. În aceste condiţii, potrivit organizatorilor acţiunii, este necesară oferirea de alternative la avort prin susținerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalității și prin încurajarea adopției, sprijinirea familiilor cu copii cu afecțiuni genetice și congenitale.

Între participanţii la marş s-a aflat şi o tânără de 18 ani, elevă, care are o feţiţă în vârstă de 3 luni. Cu toate că urmează încă şcoala şi locuieşte împreună cu părinţii şi încă 8 fraţi într-un apartament cu două camere, tânăra nu a dorit să facă o întrerupere de sarcină şi îşi creşte fetiţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.