Rompetrol a gasit rezerve de gaze in judetul Satu Mare


Grupul Rompetrol, prin divizia sa de Upstream, a finalizat recent forajul a doua sonde de explorare in perimetrul Satu Mare (localitatile Madaras si Moftinu), testele de productie indicand prezenta unor acumulari de hidrocarburi, anunta Rompetrol. “Aceste rezultate preliminare confirma modelele geologice rezultate in urma reinterpretarii integrate a datelor geologice si geofizice existente la nivelul celor doua structuri. Pentru evaluarea resurselor si a rezervelor de gaze libere sunt necesare alte analize si lucrari specifice. Trecerea la etapa urmatoare presupune noi investitii, aceasta fiind conditionata atat de timpul necesar obtinerii acordului autoritatii de resort, cat si de aprobarea in sine”, a declarat Gheorghe Georgescu, directorul general al Rompetrol SA.

Realizate in parteneriat cu Winstar, subsidiara a Winstar Resources Canada, cele doua foraje in perimetrul Satu Mare au obtinut rezultate promitatoare pentru sonda Moftinu 1000 (1600 metri) si negative pentru sonda Madaras 109 (1700 metri). Pentru continuarea evaluarii descoperirii si extinderii programului de explorare, Rompetrol si Winstar vor elabora programul de lucrari geologice pentru perioada urmatoare.

Blocul din Satu Mare are suprafata 3.000 de kilometri patrati si se afla in concesiunea Rompetrol SA din 2004. In prezent, Grupul detine in concesiune 5 perimetre de explorare- Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.

Pentru explorarea zonelor cu potential petrolifer, Rompetrol a investit in perioada 2009-2010 peste 5,5 milioane USD in achizitia/procesarea seismica si realizarea de studii geologice.

Sursa: Hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.