Astăzi, 22 martie, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Let’t Do It, World!/ Let’t Do It, România!” 2012. Evenimentul a avut loc la sediul Asociaţiei pentru Copii şi Tineri 4U, de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 8, cu începere de la ora 15.00.
Pe lângă reprezentanţii presei, la evenimentul de astăzi au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Bekessy respectiv profesori şi elevi. În luarea de cuvânt responsabilul pe Regiunea de Nord-Vest al proiectului, Alina Perşa, a trecut în revistă bilanţul ediţiei de anul trecut al „Let’t Do It România” în judeţul Satu Mare. Potrivit interlocutoarei, în 2011 au participat 6.500 de voluntari din tot judeţul dintre care 89% au fost elevi. Bilanţul arată că anul trecut au fost umplute aproximativ 880 de saci cu mizerie. Cu toate acestea Perşa a declarat că nu a fost mulţumită de asigurarea transportului pentru voluntari în zonele pe care trebuia să le cureţe însă „în acest an o să ştiu la care uşă să bat”.
În 2012, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie – 25 septembrie. În România, „Ziua de Curăţenie Naţională” este pe 12 mai. Alina Perşa spune că în acest an fiecare judeţ îşi va stabili propriile obiective la nivelul voluntarilor pe care îi doresc implicaţi şi la nivelul cartării, adică în ceea ce priveşte identificarea zonelor cu cele mai multe mizerii. De asemenea, se doreşte implicarea a cât mai multor instituţii, organizaţii şi companii. Zonele cartate până în prezent la nivelul judeţului Satu Mare sunt: Noroieni, Pădurea nucilor, Sătmărel-Balta Blondă, Dorolţ-Lazuri, Mădăras, Vetiş, Apa-Iojib-Mujdeni-Medieşu Aurit, Călineşti Oaş, Pădurea Săcăşeni şi malurile Someşului.
4 Comentarii la "Let’s Do It, România, 2012"