Partidul Ecologist va avea candidați în toate comunele din județul Satu Mare

”Am ieșit astăzi să anunțăm că existăm”, este mesajul transmis de conducerea organizației județene a Partidului Ecologist Român (PER) Satu Mare, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 20 martie. La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți președintele filialei județene a PER Satu Mare, Alexandru Olar, noul președinte al organizației municipale Satu Mare, Ovidiu Mica și președintele organizației din Călinești Oaș, Vasile Birtoc.

Alexandru Olar spune că s-a văzut nevoit să convoace această conferință de presă deoarece în mass-media și nu numai, s-a vehiculat în mai multe rânduri că PER nu mai există pe eșichierul politic românesc. Olar susține că, în prezent, organizația județeană are 3.460 de membri cu carnete în regulă și 2.160 de simpatizanți. În prezent ecologiștii au opt consilieri la: Bixad, Călinești Oaș și Crucișor ”și sperăm să obținem și alte mandate de consilieri și primari după alegerile din 2012”, a declarat Olar.

În ceea ce privește alegerile locale din iunie, Olar a declarat că PER va avea candidați în toate localitățile din județul Satu Mare ”iar acolo unde este cazul ne vom uni cu partidele cu care considerăm că vom avea un viitor”, a declarat Olar. Cu toate acestea președintele organizației județene s-a ferit să dea nume, în afară doar de acel al candidatului pentru funcția de primar al comunei Călinești Oaș, unde partidul îl va arunca în luptă pe Vasile Birtoc.

În ceea ce privește municipiul Satu Mare, Olar a afirmat că PER va avea listă de consilieri dar în ceea ce privește candidatul pentru funcția de primar ”vom vedea la momentul oportun”. Întrebat dacă s-au gândit să încheie alianță cu vreun partid la nivelul municipiului Satu Mare, Olar a declarat că s-au gândit la o alianță cu UDMR. De asemenea, PER Satu Mare va avea candidați pentru funcțiile de primari în 50 de comune din județ, iar în celelalte vor susține candidații altor formațiuni politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.