20 kg de produse alimentare ecologice, retrase definitiv de la comercializare

Borcane cu miere având capacele ruginite, semințe de floarea-soarelui și dovleac cu data durabilității minimale depășită, au fost retrase definitiv de la comercializare de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 martie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul CJPC.

Controalele au fost desfășurate în perioada 20 – 29 februarie și au vizat respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare și etichetare a produselor alimentare ecologice. Astfel, la două magazine din Vama inspectorii CJPC au găsit produse ecologice având ambalajele deteriorate iar la un operator economic din Berveni au fost depistate produse ecologice având data durabilității minimale depășită cu 2-30 de zile. Drept urmare, cantitatea de 20 kg de produse, în valoare de 150 de lei, a fost retrasă definitiv de la comercializare.

Sancțiuni în valoare de 25.000 lei

În urma acțiunilor de control efectuate au fost verificate 677 kg produse alimentare ecologice. Potrivit celor declarate de comisarul șef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, a fost retrasă temporar de la comercializare cantitatea de 135 kg de produse ecologice și definitiv alte 20 kg. De asemenea, au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale în cuantum total de 25.000 lei și cinci avertismente.

Laptop cu probleme

Văzând că are probleme la laptopul un sătmărean s-a dus înapoi la magazinul de unde îl cumpărase pentru a cere ca aparatul să fie reparat. De menționat că, la cumpărarea laptopului pentru care a plătit 7.500 de lei clientul nu a primit certificat de garanție. Vânzătorul i-a dat un număr de telefon de la București spunându-i să sune acolo pentru a-și rezolva problema. După două zile, o firmă de curierat i-a ridicat laptopul și l-a dus în Germania la reparat. Însă, până la urmă, aparatul a fost reparat la Praga iar scuzele de rigoare pentru neplăcerea cauzată din cauza defecțiunii i-au venit din Belgia. Una peste alta, omul și-a primit laptopul înapoi însă depanatorii au mai ”reparat” câte ceva deoarece clientul s-a plâns că luminozitatea monitorului ar fi mai slabă decât înainte. Sătmăreanul a depus o plângere la CJPC. În urma verificărilor efectuate inspectorii instituției au dispus înlocuirea produsului sau restituirea contravalorii acestuia în decurs de 15 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.