USL va avea liste comune de candidaţi în toate localităţile din judeţul Satu Mare

“Vom avea candidaţi comuni pe toate listele din cele 65 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare. Este vorba atât de listele pentru Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, pentru Consiliul Local (CL) Satu Mare, cât şi de listele pentru celelalte localităţi”, a declarat astăzi, 17 martie, senatorul social-democrat Valer Marian, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de către liderii USL. De altfel, Satu Mare este primul judeţ din ţară în care USL anunţă liste comune de candidaţi în toate localităţile.

La întâlnirea cu presa au mai fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Ovidiu Silaghi, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica respectiv candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJ, Adrian Ştef.

Cei patru lideri au mai anunţat că PSD şi PNL vor avea un sediu comun de campanie care va fi la parterul sediului PSD, cu intrare dinspre Piaţa Libertăţii. Senatorul Valer Marian a declarat că USL îşi va maximiza şansele profitând de potenţialul mediatic al celor două partide, făcând aici referire “la cele două televiziuni locale, la ziarele şi site-urile amicale”. În acelaşi context, senatorul social-democrat a declarat că săptămâna viitoare va lansa un site şi relansa un săptămânal pe mai multe judeţe cu scopul de a promova propri candidaţi “deoarece aceasta este singura soluţie de a răsturna actuala guvernare. Sunt convins că putem câştiga atât funcţia de primar al municipiului Satu Mare şi de preşedinte al CJ cât şi un număr mare de consilieri şi primari în toate localităţile din judeţ”.

Totodată, în cadrul USL Satu Mare s-a hotărât ca primul pe lista consilierilor judeţeni să fie senatorul Valer Marian, iar la municipiu, pe lista consilierilor locali, pe prima poziţie să fie Ovidiu Silaghi. De asemenea, pe lista de la CJ PSD va avea 15 de candidaţi iar PNL 13. În ceea ce priveşte CL Satu Mare, PSD va avea 20 de candidaţi pe listă iar PNL, 19. Potrivit liderilor USL prezenţi la conferinţa de presă de astăzi, ţinta pentru USL este să obţină majoritatea numărului de consilieri atât la CJ şi CL Satu Mare cât şi în consiliile celorlalte localităţi din judeţ.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, Adrian Ştef a declarat că la nivel USL Satu Mare s-a hotărât ca în perioada imediat următoare să se formeze o comisie alcătuită din Mircea Govor, Ioan Viman, Marcel Maruşca şi Adrian Ştef care să treacă în revistă fiecare localitate din judeţ pentru a ajuta finalizarea cât mai rapidă a listelor pentru consiliile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.