108 fire de canabis descoperite într-un autoturism BMW X5

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au descoperit în maşina unui maramureşean care s-a prezentat pentru a intra în ţară, 108 ghivece cu plante care au reacţionat pozitiv în urma testării cu narcotestul Cannabis.

Sâmbătă, 17 martie, în jurul orei 18.30, în PTF Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Sebastian R., în vârstă de 29 ani, domiciliat în localitatea Baia Mare, conducând autoturismul marca BMW X5. La controlul de frontieră, în portbagajul autoturismului au fost descoperite 108 ghivece cu plante care aveau un aspect specific plantelor de canabis. În urma testării cu narcotestul Cannabis, s-a constatat că acesta a reacţionat pozitiv la categoria cannabis.

În cadrul cercetărilor, bărbatul a declarat că a cumpărat ghivecele din Viena. Sebastian R. este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în ţară de droguri de risc fără drept şi transportul, cumpărarea, deţinerea fără drept de droguri de risc. De asemenea pe numele suspectului s-a emis ordonanţă de reţinere pe 24 de ore urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Întreaga cantitate de plante a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

UPDATE: Tânărul reţinut sâmbătă la PTF Petea, Sebastian R. (Radu) este fiul şefei Departamentului Economic din cadrul Primăriei Baia Mare şi nepotul fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, actualul şef al Serviciul de Protecţie şi Pază Maramureş. Sebastian Radu este inspector debutant în cadrul Primăriei Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.