Dezbatere cu privire la calitatea mediului de afaceri la Camera de Comerţ

Zeci de oameni de afaceri din judeţ au participat astăzi, 16 martie, la dezbaterea cu privire la calitatea mediului de afaceri organizată în sala de ședințe a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Satu Mare.

Invitatul special al evenimentului a fost prof. dr. Claudiu Doltu, profesor la Catedra de Economie și Politici Economice a Academiei de Studii Economice București. La întâlnirea cu oamenii de afaceri au mai fost prezenți președintele CCIA Satu Mare, Ovidiu Silaghi, directorul instituției gazdă, Daniela Culic, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier și director executiv al CECCAR, Rodica Grădinar.

În cadrul expunerilor, invitații s-au referit la modalitățile de reducere a costurilor afacerilor, modificările de actualitate ale reglementărilor fiscale dar și la sprijinul pe care îl oferă Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România mediului de afaceri.

După dezbaterea de la CCIA, cei prezenți s-au deplasat la Centrul Multicultural ”Poesis”, unde cu începere de la ora 13.00, a avut loc lansarea cărții intitulată ”Tranziția Made in Romania”, semnată de prof. dr. Claudiu Doltu. Lucrarea tratează aspecte din viața economică al ultimelor două decenii călăuzind cititorul prin lunga tranziție postdecembristă și până în zilele noastre. La lansarea lucrării au fost prezenți senatorul social-democrat, Valer Marian, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Csehi Arpad și Adrian Ștef, dr. Dorel Coica, Ovidiu Silaghi respectiv oameni de afaceri și de cultură din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.