Senatorul Valer Marian şi-a donat indemnizaţia pe luna februarie unor familii nevoiaşe

Ca urmarea deciziei luate în cadrul coaliției USL, senatorul social-democrat Valer Marian, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare a decis să-și doneze indemnizația de pe luna februarie la șase familii aflate în dificultate. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 martie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Biroului senatorial al parlamentarului sătmărean.

”Am decis să-mi donez indemnizația la șase familii care au probleme de natură materială, socială sau de sănătate, urmând să înmânez fiecăreia câte 700 de lei, adică 7 milioane în lei vechi”, a declarat parlamentarul social-democrat. Indemnizația de pe luna martie intenționează să o doneze unor tineri, elevi sau studenți săraci dar sârguincioși cu rezultate bune la învățătură în școli generale, licee sau facultăți care au probleme sociale sau de sănătate, ei sau membri familiilor lor.

De asemenea, senatorul Valer Marian și-a manifestat speranța ca gestul său să fie urmat și de către parlamentarii puterii gândindu-se aici la deputatul PD-L Ioan Holdiș și la cei trei parlamentari de Satu Mare ai UDMR, senatorul Tiberiu Guntner și deputații Varga Attila și Erdei D. Istvan ”care, asta-i realitatea, și a văzut toată țara și cred că ei sunt cei mai conștienți că nu au făcut aproape nimic în această perioadă, deși au fost … dacă nu în grevă parlamentară atunci în șomaj tehnic deoarece nu au putut legifera în lipsa opoziției, nefiind în stare să realizeze cvorum nici la senat, nici la Camera Deputaților”.

În altă ordine de idei, senatorul Marian a dezaprobat faptul că în asemenea conjuncturi într-o stare de sărăcie evidentă a unei mari părți a populației, PD-L ”se ține de petreceri opulente, le putem spune chiar bairamuri sau paranghelii cum am văzut aseară pe posturile locale de televiziune că a făcut PD-L de Ziua Femeii la un restaurant din Satu Mare”.

Pe de altă parte senatorul social-democrat a anunțat faptul că a acționat în judecată cotidianul ”Adevărul” pentru articolul denigrator la adresa sa, publicat în data de 15 februarie 2012, intitulat ”Derapajele unui senator fost procuror comunist” în care apare cu caricatură, cerând 100.000 lei daune. Articolul a fost semnat de redactorul de la Satu Mare al ziarului ”Adevărul”, Rodica Hepcal. ”În urma investigațiilor efectuate am descoperit că articolul a fost scris la comandă astfel că am acționat-o în judecată atât pe semnatara articolului, Rodica Hepcal cât și pe redactorul-șef al ediției de Transilvania, Dana Gherman și pe Grigore Cartianu, redactorul-șef al cotidianului ”Adevărul”, cerându-le daune de 100.000 lei, adică 1 miliard de lei vechi”, a declarat senatorul.

La finalul conferinței de presă, așa cum a promis, senatorul Valer Marian a înmânat câte 700 de lei reprezentantului fiecărei familii pe care a decis să-i ajute.

Un Comentariu la "Senatorul Valer Marian şi-a donat indemnizaţia pe luna februarie unor familii nevoiaşe"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.