Nistor, cultura şi bileţelele


O nouă şedinţă a Consiliului Judeţean Satu Mare, un nou prilej de afirmare pentru consilierul PDL Ioan Nistor. După cum era de aşteptat, acesta şi-a rezervat aproape în exclusivitate punctul Diverse prevăzut pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 12 martie. În stilul care l-a consacrat, Ioan Nistor a demonstrat din nou că ştie să combată cu mulţ simţ de răspundere, în special când este vorba despre Cultură, un domeniu pe care-l are la degetul mic.

Pentru început, Ioan Nistor a dat de pământ cu regulamentul de acordare a premiilor în cadrul Galei laureaţilor sătmăreni, pe care, după o profundă analiză de specialitate, l-a găsit nici mai mult nici mai puţin decât “plin de greşeli, fără scuza că e partizan politic sau e făcut cu bună ştiinţă pentru afaceri”. Nemulţumirea consilierul PDL este legată de faptul că, în felul în care este conceput în prezent, regulamentul face discriminări între instituţiile subordonate Consiliilor Local şi Judeţean şi instituţiile de cultură din oraşele şi satele judeţului, care nu pot face propuneri pentru acordarea de premii în cadrul galei. Erudit după cum îl cunoaştem, Nistor s-a mai străduit să explice că ar fi cazul ca regulamentul să prevadă clar ce-i cu domeniul cultural şi cu cel sportiv, în sensul că nu e normal să se compare rezultatele din sport cu cele din cultură. În consecinţă, actualul regulament trebuie refăcut! Cu multă eleganţă şi tact, preşedintele Csehi Arpad, i-a sugerat consilierului PDL să aştearnă pe hârtie toate propunerile privind modificarea regulamentului şi să le înainteze în timp util, astfel încât acestea să fie votate în vară, şi de noii membri ai Consiliului Judeţean Satu Mare.

Pe de altă parte, Ioan Nistor l-a informat pe preşedintele Csehi că, “prin intermediul unui bileţel primit de la votanţi de-ai lui, oameni din obşte”, i se cere să solicite conducerii Consiliului Judeţean atât să facă publice sumele alocate Centrului Judeţean de Promovare a Culturii Tradiţionale, cât şi evaluarea directorului acestei instituţii. Preşedintele Csehi Arpad i-a explicat lui Ioan Nistor că, pe de o parte, sumele alocate instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean au fost aprobate în cadrul şedinţei la care a participat şi acesta, iar pe de altă parte că, chiar în şedinţa de luni au fost aprobate două proiecte de hotărâre privind evaluarea unora dintre directorii instituţiilor de acest fel, şi că aceste evaluări vor continua.

Se cuvine precizat faptul că, Ioan Nistor şi-a făcut încălzirea pentru show-ul de la punctul Diverse înainte de începerea şedinţei. Supărat şi revoltat, consilierul PDL a avut doar cuvinte de ocară la adresa colegului de partid Beniamin Kira, despre care a afirmat că nu merită nici măcar să dea mâna cu el, şi pe care l-a criticat fără milă deoarece “în fiţuica lui scrie numai prostii inadmisibile despre directorii de bună credinţă din Satu Mare”. Întrebat dacă nu are de gând să devină la rândul lui patron de ziar, Ioan Nistor a afirmat că, deşi i s-a propus să intre într-o astfel de afacere, a refuzat cu demnitate, pentru că el este cinstit, în ciuda faptului că este acuzat că face afaceri cu usturoi.

2 Comentarii la "Nistor, cultura şi bileţelele"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.