Ţărăniştii sătmăreni migrează spre PNL

Doi foşti preşedinţi ai organizaţiei municipale a PNŢCD Satu Mare, Radu Ardelean şi Marius Tropotei, împreună alţi aproximativ 60 de membri ai partidului s-au înscris în PNL. Cei doi foşti preşedinţi ai PNŢCD afirmă că nu au trecut la PNL pentru a cere funcţii ci pur şi simplu pentru că nu s-au regăsit în fostul partid.

Anunţul a fost făcut astăzi, 9 martie, în cadrul unei conferinţe de presă de către preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef şi cei doi foşti preşedinţi PNŢCD, Radu Ardelean şi Marius Tropotei. Potrivit acestora „PNŢCD este un partid în derivă şi fără cale de întoarcere”.

Fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PNŢCD Satu Mare, Radu Ardelean, s-a înscris în PNL în 2011 împreună cu alţi şapte, opt colegi de partid iar la aproximativ două luni a fost urmat şi de Marius Tropotei împreună cu circa 50 de foşti membri PNŢCD. Tropotei a îndeplinit funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale după plecarea din PNŢCD al lui Radu Ardelean. Acesta din urmă spune că din cei 11 consilieri locali ţărănişti, câţi sunt în prezent la nivel de judeţ, şapte şi-au manifestat dorinţa de a se înscrie în perioada imediat următoare în PNL, dându-i ca exemplu pe consilierii din Borleşti, Pomi, Homoroade şi Botiz.

Ardelean a afirmat că în PNŢCD Satu Mare sunt cel puţin două tabere şi nu se ştie cine conduce partidul, existând şi multe procese pe rol. „În urma scrutinului intern din 2009, în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a fost ales Emil Naghi. Dar în prezent nu ştiu cine conduce partidul”, a declarat Ardelean. Marea nemulţumire a celor plecaţi din PNŢCD se referă însă la faptul că se discută despre intrarea ţărăniştilor în Mişcarea Populară, formaţiune ce se conturează în jurul PD-L.

6 Comentarii la "Ţărăniştii sătmăreni migrează spre PNL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.