Policlinica veche, reparată din temelii


Lucrările de reabilitarea integrală a Policlinicii Vechi din Satu Mare, situată pe strada Ghorghe Lazăr, se află în plină desfăşurare. Conform contractului de execuţie, reaparaţia capitală va dura cel mult 5 luni, iar costul lucrărilor, cifrat la 5.567.448 lei cu TVA, va fi achitat integral doar după efectuarea recepţiei.

Finanţarea lucrărilor de reabilitare integrală a Policlinicii Vechi este asigurată de Consiliul Judeţean Satu Mare. În cursul dimineţii de vineri, 9 martie, preşedintele Csehi Arpad şi vicepreşedintele Mircea Govor, însoţiţi de reprezentanţii antreprenorului, au prezentat presei în ce vor consta lucrările şi ce va fi nou când activitatea va fi reluată.

În interior, lucrările vor consta în recompartimentarea spaţiului actual, refacerea tencuielii şi a pardoselii, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, de încălzire şi de climatizare, iar în exterior în refacerea faţadei, respectiv a hidro şi termoizolaţiei. Totodată, în interior va fi montat şi un ascensor care va facilita deplasarea pacienţilor la cabinetele aflate la cele două etaje. De asemenea, potrivit preşedintelui Csehi Arpad, cu ajutorul Primăriei, se doreşte achiziţionarea unui aparat Roentgen digital.

După finalizarea lucrărilor, cu menţiunea că medicii care aveai aici cabinete private nu vor mai fi acceptaţi în incintă, întreaga activitate de ambulatoriu va fi preluată de Policlinica Veche. Preşedintele Csehi a precizat că Policlinica Nouă va intra la rândul ei în modernizări, în scopul extinderii Spitalului Judeţean prin mutarea aici a unora dintre secţiile aflate în prezent în Spitalul Vechi.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că pentru vara acestui an este prevăzută şi începerea lucrărilor de reabilitare integrală a Spitalului Vechi, costul estimat al acestora fiind de 15 milioane lei. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost deja lansată, iar începerea acestora este prevăzută pentru cel târziu luna iulie.