Zeci de kg de hrană pentru animale, retrase de la comercializare

Cantitatea de 43 de kg de hrană pentru animale a fost retrasă de la comercializare în urma controalelor efectuate în cursul lunii februarie de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare. Cuantumul total al amenzilor aplicate este de 14.000 lei.

Dintre cele nouă magazine specializate pe comercializarea hranei pentru animale verificate de către inspectorii CJPC, cinci sunt din Satu Mare, doi din Carei și doi din Livada. Referitor la existența documentelor de proveniență în cazul alimentelor expuse pentru vânzare, un operator economic nu a putut prezenta documente de proveniență pentru opt batoane salam pentru pisici. La alte trei magazine de profil din Satu Mare au fost găsite 25 conserve pentru pisici dar și hrană pentru câini (granule), fără a avea elemente de identificare traduse în limba română.

În urma acțiunilor de verificare au fost aplicate nouă sancțiuni din care șase cu avertisment și trei cu amendă în cuantum total de 14.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 43 kg mâncare pentru animale în valoare de 182 lei. Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare cantitatea de 35 kg de hrană pentru animale, în valoare totală de 155 lei.

Amendă de 2.000 lei, la o farmacie din Satu Mare

Un sătmărean a reclamat practica clientelară însușită de una dintre farmaciile din Satu Mare care nu eliberează produse naturiste doar pe baza rețetelor eliberate de un anumit medic, agreat de farmacie. ”Consumatorul vroia să cumpere un produs homeopatic, Hecla Lava, iar farmacista i-a spus că are nevoie de rețetă și … nu de oricare ci de o rețetă eliberată numai de un anumit medic, agreat de către farmacie. Acesta a replicat că el a fost deja la doctor și nu înțelege de ce mai are nevoie de încă o consultație. Vreau să vă spun că pentru cumpărarea produselor naturiste nu e nevoie de rețetă. Până la urmă am aflat că o consultație la medicul respectiv costă între 50 și 100 de lei”, a declarat comisarul șef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban. Supărat de cele întâmplate omul l-a sunat pe administratorul farmaciei care, iritat la culme, a început să-l certe pe client la telefon spunându-i că el are o experiență de 30 de ani în domeniu și nu acceptă să vină cineva care să-l învețe cum să-și conducă farmacia. Una peste alta, operatorul a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru comportamentul inadecvat dar și pentru faptul că a solicitat rețetă pentru un produs care nu necesită să fie prescris de către medici.

Pește lipicios și cu miros înțepător

Atenție sătmăreni la peștele congelat pe care îl cumpărați din supermarketurile din oraș dacă nu vreți să pățiți ca unul dintre concitadinii noștri. Pus la decongelat, peștele a început să răspândească un miros înțepător iar carnea a devenit lipicioasă și pe deasupra se desprindea ușor de pe oase. Fără să mai stea pe gânduri omul a depus o reclamație la CJPC. În urma controalelor efectuate s-a constatat că reclamația este întemeiată și s-a decis retragerea cantității de 10 kg de pește congelat respectiv sancționarea operatorului economic cu suma de 3.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.