Drumuri pietruite din fonduri europene, pentru agricultorii din zona Careiului


Printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 1 milion euro, depus la Agenţia de Dezvoltare Rurală, 20 km drumuri de pământ aflate în zona agricolă din jurul municipiului Carei vor fi pietruiţi.

Primarul Careiului, Kovacs Eugen afirmă că, dacă în celelalte ţări ale Europei astfel de investiţii nu mai reprezintă o noutate, în România se poate vorbi despre o premieră, deşi astfel de drumuri sunt binevenite pentru agricultori. În felul acesta, agricultorii din zona Careiului, recunoscuţi pentru calitatea produselor şi eficienţa muncii lor, vor putea circula cu utilaje moderne şi scumpe pe drumurile de acces din câmp puse la punct. “Vor fi nişte drumuri de 4 metri lăţime, prevăzute cu şanţuri şi poduri, iar în felul acesta ne apropiem de Europa. În data de 21 martie este prevăzută deschiderea ofertelor pentru execuţia lucrărilor care se vor derula pe parcursul a circa 2 ani” – ne-a declarat Kovacs.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte situaţia din municipiu, primarul Kovacs Eugen spune că în prezent, în Carei nu mai există drumuri de pământ, ci doar circa 14 km drumuri pietruite, circulabile, după ce au fost reabilitate anul trecut. Şi aceste drumuri urmează a fi asfaltate, dar s-a preferat pentru început reabilitarea celor asfaltate de peste 30 de ani, spune primarul Careiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.