Nicolae Şuta: USL se va rupe înainte de alegeri!


Legea lustraţiei, PSD principalul vinovat pentru scumpirea carburanţilor, greva de lux a USL şi bilanţul pe ultimii trei ani a firmelor nou înfiinţate, au fost temele conferinţei de presă organizate vineri, 2 martie, la sediul din Piaţa Libertăţii nr.2, de către Nicolae Şuta – preşedintele organizaţiei municipale a PDL Satu Mare şi Laura Bota – preşedinta organizaţiei municipale de femei a aceleiaşi formaţiuni politice.

Referindu-se la scumpirea carburanţilor, preşedintele Nicolae Şuta a declarat că “PSD îşi continuă demersul ipocrit referitor la intervenţia Guvernului în stabilirea preţului la carburanţi. Ei propun o suprataxare a companiilor petroliere sau vorbesc despre preţuri mai mici la benzină şi motorină, dar nu pomenesc nimic de efectele asupra creşterii preţului carburanţilor pe care le-a avut privatizarea Petrom, în 2004, în timpul guvernării Năstase. Cu aceeaşi solicitudine cu care au privatizat Petromul pe o sumă infimă faţă de adevărata sa valoare de piaţă, liderii PSD propun acum o intervenţie într-o industrie liberă în care Guvernul nu mai are nici o pârghie de control ca urmare a deciziei politice exclusive a celor care au privatizat Petrom în 2004”.

În ceea ce priveşte greva de lux a USL, care a intrat în cea de-a cincea săptămână, liderul PDL a subliniat faptul că, “deşi nu vine la muncă în Parlament, opoziţia primeşte în continuare salariile, în ultima lună fiind decontată de statul român suma de 1,4 milioane euro”. Pentru a fi cât mai explicit, Nicolae Şuta a comparat protestul USL din Parlament cu cel al greviştilor de la Electrolux, care nu au fost plătiţi în perioada cât s-au aflat în grevă generală.

În altă ordine de idei, Nicolae Şuta a criticat violenţa verbală şi fizică ajunse la cote foarte ridicate în ultima perioadă la Satu Mare, în condiţiile în care, liderul PSD Valer Marian atacă pe toată lumea, inclusiv familiile persoanelor vizate, în loc ca, dacă există cu adevărat probleme, să le dea în vileag după care să lase justiţia să-şi facă datoria.

Nicolae Şuta a mai afirmat că, întrucât s-a putut constata că PNL nu mai participă la mitingurile organizate de PSD, deoarece membrii acestui partid şi-au dat seama că este o chestiune depăşită şi, oricum PNL este un partid de dreapta care nu are ce căuta într-o astfel de alianţă împotriva firii, există toate şansele ca USL să se rupă chiar înainte de alegeri. Liderul democrat-liberal a mai afirmat că şansele ca PSD să câştige alegerile sunt practic inexistente, deoarece electoratul s-a maturizat şi s-a săturat de acţiuni de tip kamikaze.

La finalul conferinţei de presă, Laura Bota a dorit să sublinieze faptul că PDL face politica bunului simţ, ca atare acesta va fi şi trendul campaniei electorale din care vor trebui să lipsească găleţile de toate culorile politice, fiind necesară axarea pe fapte concrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.