Expoziție de minerale, pietre semiprețioase, fosile și bijuterii la Hotel ”Astoria”

 


Peste 60 de tipuri de minerale din întreaga lume la care se adaugă obiecte de decor, pietre semiprețioase, fosile, dinți de rechin dar și bijuterii alcătuite în principal din minerale sunt expuse la Hotel ”Astoria” din Satu Mare. Expoziția cu vânzare este organizată de geologul sătmărean Kato Alex-Csaba, și este deschisă publicului până sâmbătă, 3 martie.

Geoda din Maroc, celestitul din Madagascar, geoda ametist din Brazilia și calcita din Madagascar sunt doar câteva dintre mineralele pe care sătmărenii le pot viziona în cadrul expoziției. ”Sunt colecționar și geolog. O parte dintre minerale le-am colecționat singur iar pe altele le-am cumpărat sau le-am obținut prin schimb. Pe lângă minerale mai am și câteva fosile care pot fi văzute în cadrul acestei expoziții. Inițiativa mea are și un caracter didactic fapt pentru care aștept să vină cât mai mulți elevi pentru a vedea aceste frumuseți”, a declarat Kato Alex-Csaba.

Cei care doresc să cumpere minerale ori diverse obiecte expuse de geologul și colecționarul sătmărean trebuie să știe că prețurile încep de la 1 leu, pentru cuarț și pot să ajungă până la 70-80 lei în cazul unor minerale mai rare.

Sătmărenii au posibilitatea să vizioneze obiectele expuse până sâmbătă. Expoziția este deschisă în intervalul orar 10.00-18.00, iar intrarea este liberă.

3 Comentarii la "Expoziție de minerale, pietre semiprețioase, fosile și bijuterii la Hotel ”Astoria”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.