A murit strivit de un salcâm

Un bărbat de 53 de ani din Socond a murit astăzi, 29 februarie, la Spitalul de Urgență din Cluj, după ce marți, 28 februarie, suferise un accident de muncă la firma la care lucrase. Acesta a fost transportat cu răni grave la spital după ce un salcâm a căzut peste el.

Tragedia a avut loc în jurul orei 10.00. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Cristian Sasu ”bărbatul de 53 de ani, tăia lemne în pădurea de lângă Socond, când arborele s-a desprins și a căzut peste el. Victima a fost transportată inițial la Spitalul Județean Satu Mare, după care la Spitalul de Urgență din Cluj, unde azi dimineață a decedat. Din primele cercetări rezultă că bărbatul era angajat cu acte în regulă la firma la care lucrase”.

Purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Roxana Cristea, spune că ”bărbatul era angajat cu acte în regulă la o firmă de prelucrare a materialului lemnos. În timp ce tăia lemne, un salcâm a căzut peste el accidentându-l în zona capului. Acesta a fost transportat în comă profundă la Spitalul Județean Satu Mare”.

În cursul aceleiași zile a avut loc și un al doilea accident de muncă în care a fost implicat angajatul unei firme de prelucrare a materialului lemnos din Moftinu Mare. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani care a ajuns la spital cu leziuni la nivelul antebrațului drept, după ce mâna i-a fost acroșată de lama unui gater. ”Bărbatul de 42 de ani este angajatul unui atelier de tâmplărie din Moftinu Mare. În momentul producerii accidentului acesta rotea cu mâna dreaptă niște bușteni pe o rampă de gater. Însă la un moment dat mâna i-a fost acroșată de lama gaterului. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Carei, unde a fost operat iar în prezent este în afara oricărui pericol”, a precizat Sasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.