Secretarul de Stat Oana Badea, în vizită Satu Mare


Oana Badea, secretar de Stat în Ministerul Educației, s-a aflat luni, 27 februarie la Satu Mare, cu prilejul unei vizite de lucru la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). Potrivit comunicatului de presă al ISJ, Oana Badea s-a întâlnit cu întreaga echipă a inspectoratului, şi a avut discuţii cu directorii unităților de învățământ din municipiul Satu Mare .

Dialogul purtat atât cu inspectorii școlari, cât și cu directorii de școli, s-a axat pe câteva subiecte importante și de actualitate, cum ar fi clasa pregătitoare, învățământul profesional și tehnic, precum şi perpectivele anului școlar 2011-2012.

Răspunzând la întrebările celor aproximativ 50 de directori de școli din Satu Mare, Oana Badea a precizat că ”activitatea la clasa pregătitoare nu presupune existența manualelor. Cine spune că elevii vor purta ghiozdane, asta înseamnă că, din păcate, nu este deloc familiar cu acest conceptul. Subliniez: clasa pregătitoare nu înseamnă nici manuale și nici ghiozdane pentru elevi!”.

Oana Badea a discutat şi cu inspectorul școlar general adjunct, Szasz Piroska, despre învățământul în limbile minorităților naționale. Ideea care s-a desprins în urma trecerii în revistă a problematicii educației pentru minoritățile naționale a fost aceea a echilibrului în luarea oricărei decizii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.