Fosta şcoală 13 a fost vandalizată


Patru minori din Satu Mare au fost prinşi duminică, 26 februarie, de poliţiştii locali în timp ce vandalizau interiorul fostei Şcoli Generale nr.13, situată pe strada Botizului. 

În timp ce efectua patrulări de rutină în zonă, un echipaj al Poliţiei Locale Satu Mare a depistat un radiator abandonat în curtea fostei Şcoli Generale nr.13, imobilul aflat în patrimoniul Primăriei. Când au procedat la verificarea imobilului, poliţiştii locali au constatat că uşa de acces prezenta urme de forţare. În interior au fost surprinse patru persoane care demontau alte calorifere. S-a procedat la imobilizarea acestora, iar în urma identificării s-a stabilit că se numesc Marius M., Laszlo B., Ioan C., Roland B. şi că erau minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să valorifice radiatoarele la o societate de colectare a fierului vechi. Totodată s-a constatat că în incinta şcolii se aflau pregătite pentru valorificare alte şapte calorifere.

Poliţiştii locali au întocmit documentele necesare predării acestora şi a bunurilor sustrase către organele de cercetare din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare, totodată fiind anunţată şi persoana responsabilă cu patrimoniul din cadrul Primăriei în vederea constituirii ca parte civilă.

Imobilul în care a funcţionat fosta Şcoală Generală nr.13 din Satu Mare a ajuns la dispoziţia vandalilor din cauza Marianei Popa, fosta inspectoare şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în prezent judecată pentru mită. După desfiinţarea şcolii cu pricina, deşi clădirea se află în patrimoniul Primăriei, Mariana Popa a refuzat să-şi dea acordul pentru ca imobilul să devină sediu al Poliţiei Locale, aşa cum a intenţionat conducerea Primăriei. Ulterior, după aproape un an, Mariana Popa, împreună cu prefectul Radu Giurcă au semnat inclusiv protocol prin intermediul căruia sunt de acord cu schimbarea destinaţiei imobilului. Cu toate acestea, demersul a fost doar unul de formă, deoarece fosta şefă a Învăţământului din Satu Mare s-a opus în continuare ca în interiorul clădirii să fie amenajat sediul Poliţiei Locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.