Împreună pentru Ştefănuţ! (fotogalerie)

 


 

foto: Dan Bâle


35 de desene şi picturi, creaţiile unor copii şi elevi de la mai multe grădiniţe şi şcoli din Galaţi, Constanţa şi Tecuci respectiv 30 de calendare şi 20 de poze artistice au fost vândute, astăzi, 25 februarie, în cadrul unui spectacol umanitar găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare. Alte patru picturi, realizate de Vasile Marina, au fost scoase la licitaţie cu acelaşi scop. Fondurile colectate sunt destinate ajutorării lui Ştefănuţ, un copil din Braşov, care suferă de un sindromul plurimalformativ. Cuantumul sumei colectate va fi anunţat în cursul zilei de luni, 27 februarie.

Cu mult înainte de ora la care organizatorii s-au gândit să de-a startul spectacolului, copiii alături de educatoarele, învăţătoarele şi părinţii lor s-au adunat la uşa Casei de Cultură a Sindicatelor aşteptând cu nerăbdare să-l întâlnească pe Ştefănuţ, copilaşul de doar şase anişori despre suferinţa căruia au auzit atât de multe în ultima vreme.

Din poveştile ascultate de atâtea şi atâtea ori, în mintea lor de copil a rămas întipărit un singur gând şi anume, dorinţa de a-l ajuta pe Ştefănuţ pentru a se face bine. Deşi poate nu conştientizau pe deplin cum ar putea să-l sprijine, cu timpul în inimioarele lor începea să se nască dorinţa de a lupta împreună cu Ştefănuţ pentru a-l ajuta să învingă boala care-l face să sufere atât de mult. Şi cum orice sămânţă sădită cu dragoste în inima omului face să răsară nevoia de a ajuta, sute de copii şi adulţi au venit astăzi, să fie alături de inima şi sufleţelul micuţului din Braşov care suferă de o boală cruntă al cărei tratament costă multe mii de euro.

Invitată pe scenă alături de Ştefănuţ, mama copilului a spus că micuţul ei trebuie să urmeze în prima etapă un tratament în Ucraina care costă nu mai puţin de 3.500 de euro apoi alte şi alte terapii necesitând în total aproape 10.000 de euro.Cu toate că au pus mână de la mână părinţii, împreună cu rudele şi prietenii nu au reuşit să acopere toate cheltuielile necesare şedinţelor de tratament pe care Ştefănuţ ar trebui să le urmeze cât de curând.

Pentru a-l ajuta pe micuţul din Braşov, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat grupe de copii de la opt grădiniţe şi două şcoli din Satu Mare care au încântat auditoriul cu cântece pentru copii. În cadrul spectacolului au mai evoluatAldo Blaga, Anamaria Pteancu, Ştefania şi Hermina Hotca şi Ansamblul „Cununiţa Năzdrăvană”.

La doar câteva minute după începerea spectacolului copiii s-au apropiat de desenele şi picturile expuse la baza scenei, dornici să-l ajute prin donaţiile lor pe Ştefănuţ. Banii au fost depuşi într-o urnă special pregătită în acest sens. Mai mult decât atât, pe picturile şi fotografiile alesecopiii puteau să ceară autografe, oferite de altfel, cu multă dragoste de Cabral.

Amfitrionii spectacoluluiorganizat de Zibo.ro cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare au fost Raluca Jofi, Mihaela Avaşi şi vedeta Acasă TV, Cabral.

Cei care doresc să-l ajute pe Ştefănuţ o pot face printr-una din următoarele modalităţi:
Viraţi în contul Asociaţiei „Zâmbet şi suflet” a lui Cabral orice sumă de bani cu care puteţi şi vreţi să contribuiţi la însănătoşirea copilului. Fiecare leu este important.
Lei: RO11 BRMA 0999100048624350
USD: RO11 BRMA 0999100048624447
EURO: RO11 BRMA 099900048624641
Banca Românească, Bucureşti
Completaţi „Formularul 230”, cu datele dumneavoastră, puneţi data, semnaţi şi depuneţi-l la circumscripţia fiscală din oraşul dumneavoastră. Formularul poate fi descărcat de pe www.zibo.ro.
Trimiteţi SMS la nr. 1393 (1,9 euro + TVA).

7 Comentarii la "Împreună pentru Ştefănuţ! (fotogalerie)"

  1. Pingback: Voi de ce faceti fapte bune? « ziborianul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.