Primarii liberali supăraţi din cauza alocării preferenţiale a banilor pentru drumuri

Alocarea discriminatorie a banilor de către Guvern destinați pentru reabilitarea și repararea drumurilor din județ dar și cuprinderea selectivă a anumitor tronsoane de drum în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii, au fost problemele ridicate de către vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, primarul Orașului Ardud, Ovidiu Duma și primarul comunei Crucișor, Florinel Andreica, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 24 februarie, la sediul PNL Satu Mare.

Potrivit edilului din Ardud ”și noi am fost cuprinși în cadrul a patru proiecte care au fost depuse al Ministerul Dezvoltării însă am avut surpriza neplăcută să nu ne regăsim pe această listă. În schimb am găsit proiectele de modernizare a unor străzi din Sanislău, unde primarul este de la PDL, din Micula (UDMR) sau Medieșu Aurit (PDL), unde edilul face parte tot din arcul guvernamental. În anumite situații au fost cuprinse doar câte un tronson. Pot să vă dau ca exemplu DJ 195, care leagă orașul Ardud de Viile Satu Mare, Tătărăști, Necopoi, Cărășeu din care s-a aprobat doar traseul Viile Satu Mare – Tătărăști. Cum se ajunge până acolo? Cu căruța? Cu bicicleta? Se pare că nu interesează pe nimeni. Au fost alese câteva porțiuni de drum ținându-se seama doar de coloratura politică a primarilor, și mă refer aici la comunele cu primari de la PDL și în anumite situații și de localitățile administrate de primari de la UDMR”.

Adrian Ștef a marșat și el pe această problematică spunând că nu este corectă selecția făcută în cadrul acestui program. ”Pot să vin cu dovezi că în mandatul 2004-2008, pe vremea Guvernului Tăriceanu, în cadrul proiectelor care vizau infrastructura au fost cuprinși toți primarii fără a se ține cont de apartenența politică a acestora”.

Edilul șef al comunei Crucișor deplânge faptul că în cadrul procedeelor de accesare a fondurilor europene se schimbă regulile în timpul jocului. ”România trebuie dezvoltată în ansamblul ei, și nu doar anumite străzi, anumite cămine culturale și așa mai departe. Eu sunt primar din 1990 încoace dar asemenea practici, ca și în timpul acestei guvernări portocalii eu nu am mai văzut”, spune Andreica.

Un Comentariu la "Primarii liberali supăraţi din cauza alocării preferenţiale a banilor pentru drumuri"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.